Сряда, 22 Сеп 2021
            
Други Лясковец

Тържествено откриха новата учебна година в лясковските училища

  15.09.2021 15:26
Тържествено откриха новата учебна година в лясковските училища

В Лясковска община започна новата учебна година. Тържествено откриване с водосвет, химни и приветствия, с внасяне знамената на училищата и с биене на училищния звънец, сложиха началото и на тази учебна година. И въпреки, че нямаше възможност всички деца да се изявят с празнични сценични изяви заради ковид мерките, денят си беше все така тържествен по дух и атмосфера във всяко училище и във всяка класна стая. Екипите на СУ „Максим Райкович“, ОбУ „П. Р. Славейков“ и НУ „Цани Гинчев“, си пожелаха присъствена учебна година. Родителите също се надяват в присъствена форма на обучение учители и деца да бъдат здрави и поносимо да се справят с трудното време,  на което е подложено не само образованието, но и всички сфери на живот. За кой ли път в училищата бяха обяснени училищните правила, с които вече децата свикнаха да живеят и учат във време на епидемиологична обстановка.

В този тържествен ден, по-специално беше вниманието на всички към най-малките ученици. Отправени бяха поздрави към децата и те бяха преведени в класните си стаи. За първолаците кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова традиционно бе подготвила книжки с избрани български народни приказки с послание към най-малките ученици, които започват да се учат на нашето четмо и писмо. Поздравителни адреси получиха ръководствата на всяко училище и на всяка детска градина на територията на Община Лясковец, а председателят на Общински съвет-Лясковец уважи празничното откриване в НУ „Цани Гинчев“, приветствайки ученици и учители.

Тази година първолаците са сравнително повече от децата, тръгнали на училище през миналата учебна година. Прагът на родните училища прекрачиха 79 първокласници, разпределени в пет паралелки – по две в гимназията и в началното училище в Лясковец и една паралелка в училището в село Джулюница. Техни класни ръководители, които ще държат детските ръчички са София Илиева, Марияна Георгиева, Даниела Бърнева, Мариела Терзиева и Анна Стоянова. Децата бяха захранени с питка и мед и звънчето оповести началото на техния ученически живот.

Общо учениците в трите училища на Лясковска община са 684, разпределени в 41 паралелки – 26 паралелки в лясковската гимназия, 10 -  в основното училище в Джулюница и 5 паралелки в най-малкото училище – началното в Лясковец. Детските градини откриха също новата учебна година тържествено по групи и със занимания, посветени на първия ден от една нова година във възпитанието на малчуганите. Общо 332 деца се възпитават в шестте детски градини – 258 са те в трите градски забавачници и 74 са възпитаниците на другите три детски заведения в селата Джулюница, Козаревец и Драгижево.

Всички директори показаха убедена готовност да се справят с изискванията и разпоредбите за мерките, свързани с епидемиологичната обстановка, които министерството на образованието е дало като указания.


Ключови думи
нова учебна тодина Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати