Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Започва следващият етап от преустройството на ГУМ

  11.09.2021 10:47
Започва следващият етап от преустройството на ГУМ

До края на октомври вероятно ще бъде завършено изграждането на подземния паркинг на ГУМ, което се явява и първият етап от преустройството на емблематичната за Горна Оряховица сграда в съвременен търговски обект. Паркингите – подземен и надземен, са първото условие за модернизиране на обекта и краят на строителството им се вижда, макар и да е обвързан с капризите на времето.

В същото време започва и следващият етап, който пренася строителните работи в самата сграда на ГУМ. В следващите дни ще бъде вдигнато скеле покрай източната и северната стени и ще бъдат обрушени падащите елементи от фасадата. С това ще започне и преустройството на Градския универсален магазин, който при изграждането си в края на 70-те години на миналия век бе най-модерният търговски обект в цялата област.

Амбициозната цел на новия собственик Венцислав Стоев е ГУМ отново да стане притегателно място за горнооряховчани. Идеята е първият етаж да се обособи за ресторант, а следващите два етажа да са магазин за промишлени стоки. Голям хранителен магазин, уви, няма да има. Тесните улички, по които се осъществява достъпът до ГУМ, не позволяват ежедневно зареждане на голям магазин за бързооборотни стоки, пояснява инвеститорът.


Ключови думи
ГУМ преустройство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати