Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Общество Свищов

Посланикът на Кралство Нидерландия Н.Пр. Юриен ван дер Хорст посети Свищов

  08.09.2021 17:21
Посланикът на Кралство Нидерландия Н.Пр. Юриен ван дер Хорст посети Свищов

Посланикът на Кралство Нидерландия Н.Пр. Юриен ван дер Хорст посети днес Свищов, където се срещна с кмета на града д-р Генчо Генчев.

Негово превъзходителство е на посещение в крайдунавския град по повод реализирането на съвместен проект между холандската страна и ОФК „Академик“, а срещата му с кмета на Свищов бе част от предварително плануваната програма. На срещата, в сградата на Община Свищов, присъства и председателят на УС на Общинския футболен клуб Христо Цветанов, който сподели за полезната обмяна на опит между холандските и българските треньори по проекта, и футболистите. По време на едночасовата беседа бяха засегнати също въпроси за развитието на град Свищов и региона, като неминуемо се повдигнаха темите за Дунавския индустриален парк, ползите от изграждането на трети мост над река Дунав през Свищов, предпоставките за развитието на балнеотуризъм в общината, възходът на СА „Димитър А. Ценов“ и не на последно място – развитието на спорта в града и целенасочената подкрепа от страна на настоящото ръководство на клуба към подрастващите футболисти и ДЮШ на „Академик“.

В края на срещата Н.Пр. Юриен ван дер Хорст и кмета на града д-р Генчо Генчев си размениха подаръци, в знак на добра воля и ползотворните партньорски взаимоотношения между двете страни, сега и за в бъдеще.


Ключови думи
посланик Нидерландия Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати