Неделя, 02 Oct 2022
            
Велико Търново Други

До 15-и септември великотърновци могат да кандидатстват за смяна на старите замърсяващи печки

  07.09.2021 15:32
До 15-и септември великотърновци могат да кандидатстват за смяна на старите замърсяващи печки

До 15-и септември включително великотърновци могат да кандидатстват за смяна на старите замърсяващи печки на дърва и въглища. Кампанията на Община Велико Търново обхваща пет квартала – „Варуша“ и старата градска част, „Асенов“, „Картала“, „Акация“ и „Света гора“, както и широкия градски център с районите около ПМГ „Васил Друмев", Стадион „Ивайло", МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов", Езикова гимназия, ОУ „Св. Патриарх Евтимий", ПГСАГ „Ангел Попов", ОУ „Петко Р. Славейков", парк „Марно поле".

Новите отоплителни уреди са на газ или пелети и са безплатни за одобрените кандидати, заедно с монтажа, премахването на старите печки и предаването им за рециклиране. Документите се приемат всеки работен ден от 10,00 до 16,00 ч. в Информационния център на Община Велико Търново.

Цялата информация и необходимите документи са достъпни на следния адрес: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/.

Смяната на старите отоплителни уреди на домакинствата е част от Основната фаза по Интегрираният проект „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух". Община В. Търново го реализира по Програма LIFE на ЕС в партньорство с още пет общини и НПО Клуб „Икономика 2000“.

За големите квартали – „Бузлуджа“, „Зона Б“, „Колю Фичето“, „Чолаковци“ и др., Община Велико Търново подготвя нов проект, който ще бъде подаден по ОП „Околна среда". По този начин ще могат да бъдат обхванати над 4000 домакинства, в които също да бъдат подменени старите печки с нови отоплителни уреди от различен тип.


Ключови думи
LIFE
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати