Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Хандбалният „Локомотив” се подсилва с нови състезатели за дебюта си в Европейските турнири

  04.09.2021 12:51
Хандбалният „Локомотив” се подсилва с нови състезатели за дебюта си в Европейските турнири

За първи път горнооряховски отбор ще представя България в Европейските клубни турнири. „Локомотив” завоюва това право, след като спечели бронзовите медали в последното първенство на „А” група при мъжете. „Железничарите” дебютират в турнира EHF European Cup срещу силен противник - CS „Minaur” от Бая Маре, Румъния. Отборът е бил три пъти шампион на Румъния. Печели EHF Cup през 1985 и 1988 г. и достига полуфиналите на Купата на носителите на EHF през 1979, 1981 и 1986 г.

„Локомотив”, който стигна до бронзовите медали в българското първенство, използвайки най-вече момчета от собствената си школа, се подсилва с нови попълнения преди дебюта в Европа. Единственият напуснал това лято е националът Михаел Иванов, който преминава в „Boa Hora” – отбор от първа дивизия на Португалия.

В „Локо” се завръща Тодор Калчев, който изигра два сезона за „Пирин” (Гоце Делчев). Към отбора се присъединяват Георги Стоянов от „Спартак” (Варна) и Ивелин Иванов от ХК „Шумен”. И двамата са работили като юноши със сегашния треньор на „Локомотив” Йордан Димитров, когато той беше треньор във Варна. Младата надежда на плевенския хандбал Иван Петков идва да трупа опит с първия отбор на „Локомотив” в Горна Оряховица. Очаква се и юношата от ХК „Локомотив” (Мездра) Божидар Симеонов, който влезе в идеалния отбор на Европейското първенство за младежи до 20 г., проведено във Варна през август.

Отборът се готви за премиерата си в евротурнирите при домашни условия. Първият мач между „Локо” и „Minaur” ще е на 11 септември от 17 часа в Бая Маре. Реваншът е седмица по-късно в сп. зала „Орловец” в Габрово.


Ключови думи
хандбал Локомотив Евротурнири
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати