Събота, 01 Oct 2022
            
Велико Търново Темида

Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд – Велико Търново

  31.08.2021 14:57
Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд – Велико Търново

На 30.08.2021 година, на официална церемония в Окръжен съд – Велико Търново, след спечелен конкурс и успешно завършено 9-месечно обучение в Националния институт на правосъдието, в длъжност встъпи младши съдия Илина Гачева.

Тя бе представена на съдиите при ВТОС от заместник председателя съдия Ивелина Солакова, която ѝ пожела дълъг и успешен професионален път в служба на справедливостта, изпълнен с безпристрастност и в полза на обществото.

Пред магистратите от Великотърновски окръжен съд Илинa Гачева тържествено положи клетва, като се закле да прилага точно Конституцията и законите на Република България и да изпълнява задълженията си по съвест, да бъде безпристрастна и справедлива.

Илина Гачева е завършила Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Право“, през 2017 година, a юридическа правоспособност придобива през 2018 година. В Окръжен съд – Велико Търново тя е назначена на мястото на младши съдия Лилия Ненова, която вече е част от съдийския състав на Районен съд – Бяла. След двугодишна работа във ВТОС, предстои и младши съдия Светослав Иванов да встъпи в длъжност „съдия“ в Районен съд – Свищов.


Ключови думи
Илина Гачева Окръжен съд - Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати