Петък, 30 Сеп 2022
            
Други Лясковец

Танцьорите и ръководителите на лясковския състав „Лудо младо“ спечелиха награди от международен фестивал

  31.08.2021 14:42
Танцьорите и ръководителите на лясковския състав „Лудо младо“  спечелиха награди от международен фестивал

На фестивал в Златни пясъци успешно се представиха младите танцьори от лясковския Танцов състав „Лудо младо“ с художествен ръководител Павлина Кълчишкова и корепетитор Иван Кълчишков. Те се включиха в Деветото издание на морския престижен форум „Свят, Изкуство и Море“, втора част, провел се от 22-ри до 29-ти август.

Фестивалът е международен и в него участват деца и юноши от различни краища на България, както и много чуждестранни колективи, а журиращият състав е 10-членна комисия български и чуждестранни професионалисти в сферата на фолклора. Форумът се проведе на откритата сцена в Златни пясъци, а негови организатори са Сдружение „Свят, Изкуство и Море“ и Туристическа фирма „Сириус-5“, Варна.

Талантливите лясковски деца от втора и трета възрастова група на състава отново танцуваха превъзходно и успяха да впечатлят многобройното жури със своите изпълнения. Организаторите също забелязаха лясковския състав, който се представи с авторски музика и хореография на танците. Изпълнителите, включили се във фестивала-конкурс, бяха оценявани на базата на няколко основни критерия - подбор на репертоар, майсторство на изпълненията, артистичност, реквизит, оригинални костюми и други.

Отличията, които „Лудо младо“ получи, са първо място и колективна награда в категория „Народни танци“ в групата изпълнители от 12- до 18-годишни. Танцьорите донесоха Плакет на фестивала и Лауреат I степен в смесена група танцьори, а ръководителите им прибавят към наградите си Диплом за отличен художествен ръководител и Диплом за отличен корепетитор и автор на музика.


Ключови думи
Лудо младо Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати