Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Полски Тръмбеш

В Павел проведоха за осми път фестивал на чушките и доматите

  31.08.2021 10:42
В Павел проведоха за осми път фестивал на чушките и доматите

В Павел празнуваха за осми път фестивала на чушките и доматите. Заради пандемията нямаше варене на лютеница на място на площада, но всички участници показаха свои приготвени домашни лютеници. Въпреки че изискванията, свързани с COVID-19, наложиха ограничения за присъстващите, организаторите в лицето на Кметството, НЧ „Изгрев-1900“ и Клуба на пенсионера се постараха да спазват всички мерки за безопасност.

Със свои щандове, отрупани с плодове, зеленчуци, лакомства и различни фигури традиционно участваха самодейци от близките селища – Масларево, Страхилово, Петко Каравелово, Полски Сеновец, Каранци, Орловец, Хаджидимитрово, гр. Бяла и др. Изпяха се много песни, показаха се красиви български хора. Разнообразие от носии, багри, красоти. Танцуваха млади и стари. Малките Тинчо Лазаров и Султанка Станчева плениха публиката със смелостта и таланта си. Специално жури извърши оглед на отрупаните щандове и действително се затрудни - тегли, мери, оценява, но накрая избра най-големите зеленчуци, разказват от Община Полски Тръмбеш.

Най-голям домат е произвела Борислава Костадинова, а най-голяма чушка – Росен Асенов. Най-голям се оказа патладжанът, произведен от Марийка Манафова. Най-голям картоф се е родил изпод ръцете на Ваня Иванова, многогодишен първенец по отглеждане на картофи. Най-голям морков представи Димитричка Шишканова от Полски Сеновец.

Труден се оказа и изборът чия лютеница е най-добра. Всяка домакиня беше вложила своите умения, труд , за да я направи вкусна, апетитна. И така след дегустация от страна на журито, царица на лютеницата се оказа Надежда Димитрова от с. Павел. След аплодисментите за победителите, които получиха грамоти и награди, настъпи моментът за наслада и настроение с песните на певицата Румяна Попова./ сн. Община Полски Тръмбеш


Ключови думи
Фестивал на чушките и доматит Павел
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати