Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Лясковец

В община Лясковец се преустановяват всички публични изяви на открито, „Пъстра трапеза“ и Ден на кокошата чорба се отменят, затварят пазара в Джулюница

  27.08.2021 14:40
В община Лясковец се преустановяват всички публични изяви на открито, „Пъстра трапеза“ и Ден на кокошата чорба се отменят, затварят пазара в Джулюница

Кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова свика Общинския кризисен щаб и заедно с членовете му и кметовете на селата Джулюница и Козаревец решиха да бъдат преустановени всички масови мероприятия на територията на общината. Поради нарастване броя на заболелите в област Велико Търново, областният управител препоръча на кметовете на общините да отложат публичните изяви и масови събирания. С оглед усложняващата се епидемична обстановка, бе удължен и срокът на извънредната епидемична обстановка с решение на Министерски съвет, считано от 1 септември.

В Лясковец за периода 28 август 2021 г. до 30 септември 2021 година се преустановяват културни и развлекателни изяви – събори, празнични прояви, фестивали, представления, концерти, спортни състезания с публика и др. Пазарът в Джулюница затваря за три месеца – от 28 август до 30 ноември 2021 г.

С новата заповед се отменят и плануваните и организирани за близките дни събития от културния календар на Община Лясковец. Отменя се Кулинарният фестивал „Пъстра трапеза на гости в село Джулюница“, който трябваше да се проведе утре. Отменят се Карвинг-фестивалът и конкурсът за най-вкусна домашна лютеница, планувани също за утре, 28 август. Кулинарната изява „Ден на кокошата чорба“, която козаревчани трябваше да проведат на 11 септември 2021 година, също се отменя. Няма да се състоят и ритуалното честване на 113 години от обявяване Независимостта на България на 22 септември, както и Празничната хоротека „Наследство за всички“ по повод организираните Европейски дни на наследството, планирана за 24 септември. 


Ключови думи
пазар Джулюница публични събития
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати