Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Темида

ВКС: 12 г. затвор за катастрофа с трима загинали между Лясковец и Долна Оряховица

  19.08.2021 14:21
ВКС: 12 г. затвор за катастрофа с трима загинали между Лясковец и Долна Оряховица

Върховният касационен съд потвърди присъда от 12 г. затвор за 34-годишния Бисер Арсов от с. Върбица, който на 26 ноември 2016 г. помете и причини смъртта на трима души на пътя между Лясковец и Долна Оряховица. ВКС потвърди решение на Великотърновския апелативен съд, който пък потвърди решение на Окръжния съд във Велико Търново. Обвинението срещу Арсов бе внесено от Окръжната прокуратура.

В нощта на 25 срещу 26 ноември 2016 г. трима мъже намират смъртта си на пътя, пометени от колата на пиян шофьор, каращ с несъобразена скорост. Малко по-рано „Корсата“ на 41-годишния долнооряховчанин Тони Паунов забива в канавката на пътя между Лясковец и Долна Оряховица. Мъжът моли за помощ приятели и на място пристигат Марио (37 г.), Николай (50 г.) и Данчо. Четиримата се опитват да измъкнат закъсалата кола, когато ги връхлита „Форд Мондео”, карано от 32-годишния Бисер Арсов от Върбица. Фордът се е движел през нощта с почти 111 километра в час. Забива се в Ладата, с която дошли помагачите. Четиримата приятели в това време са зад ВАЗ-а и ударът се оказва смъртоносен за Марио, Николай и Тони. Данчо е с тежки контузии, но оцелява. С травми са и пътуващите във „Форда“, включително Арсов.

Той бе пуснат под парична гаранция. След това обаче избяга в Холандия, въпреки забраната да напуска страната. После се появи на делото с адвокат Марин Марковски.   

Решението на ВКС не подлежи на обжалване.  


Ключови думи
Бисер Арсов катастрофа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати