Вторник, 28 Дек 2021
            
Други Свищов

Свищовската академия сключи меморандум с фирма на свои възпитаници

  31.07.2021 12:46
Свищовската академия сключи меморандум с фирма на свои възпитаници

Меморандум за сътрудничество сключиха Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и фирма „Пачков Груп” ЕООД, гр. Габрово. Договорът бе подписан в Свищов от ректора на Академията – проф. д-р Марияна Божинова и управителя на фирмата Николай Пачков.

Николай е трето поколение възпитаник на Свищовското висше училище (след дядо си и двамата си родители). Завършва специалност „Счетоводство и контрол” и магистърска програма „Счетоводство и одит на нефинансовите предприятия”. След дипломирането си започва да работи във фирмата, създадена от родителите му през 1993 г., чийто основен предмет на дейност е счетоводство, финансови и правни консултации. Днес фирмата има клиенти не само от България, но и от държави в и извън Европейския съюз. Фирмена политика е да дават предимство на кандидатстващи за работни позиции, които са възпитаници на Свищовската академия.

Следвайки политиката на фирмата, Николай Пачков гостува в родната Алма матер в деня на защитата на магистърска степен от студентите в магистърските програми към катедра „Счетоводна отчетност”, за да им предложи кариерна реализация в избраното от тях направление.

След приключване на изпитния ден, гостът и ръководителят на катедра „Счетоводна отчетност” доц. д-р Галина Чиприянова проведоха работна среща с ректора проф. Божинова, на която бе подписан меморандума за сътрудничество. Водени от разбирането, че за постигане на устойчиво икономическо и социално развитие е необходимо взаимодействие и партньорство между представителите на практиката и академичните среди, двете страни изразиха желание да реализират съвместни действия, които да спомогнат за преодоляване на младежката безработица и недостига на квалифицирани кадри в ключови сектори. Проявявайки интерес към създаването на условия за висше и професионално образование, отговарящо на нуждите на работодателите, и ефективно планиране на образователните програми от страна на университетите, ректорът на Стопанска академия „Д. А. Ценов” и управителят на фирма „Пачков Груп” ЕООД, гр. Габрово декларираха съгласието си за сътрудничество. Според подписания меморандум, двете страни ще реализират тясно сътрудничество в сферата на образованието, с фокус върху ускореното професионално изграждане на младите кадри. Сред целите на новите стратегически партньори е намаляване на разминаванията между търсене и предлагане на професионални кадри, както и повишаване на квалификацията на работната сила, чрез осигуряване на по-високи стандарти за работа.


Ключови думи
„Пачков Груп” ЕООД Николай Пачков Стопанска академия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати