Сряда, 22 Сеп 2021
            
Велико Търново Общество

Велико Търново се присъедини към глобалната инициатива „Синьо сърце“

  30.07.2021 15:20
Велико Търново се присъедини към глобалната инициатива „Синьо сърце“

Община Велико Търново - Кризисен център за лица жертви на трафик на хора и насилие „ТЪРНОВГРАД“ и Местната комисия за борба с трафика на хора се присъединиха към глобалната инициатива „Синьо сърце“ („Blue Heart Campaign”), организирана във връзка с Международния ден за борба с трафика на хора. Събитието премина под формата на своеобразен открит урок по превенция на престъплението трафик на хора, в който участие взеха деца и младежи от социалните услуги  в община Велико Търново.

Децата, наред със своите възпитатели, решаваха кръстословица по темата, редиха пъзели, откриваха думи и понятия, свързани с Международния ден, участваха активно в дискусията и обсъждаха рисковете от попадане в трафик и начините за предпазване. Накрая всички от тях оставиха своите послания върху сини сърца – в подкрепа на жертвите на трафик на хора.

На събитието присъстваха Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ към Община Велико Търново, доцент д-р Мариела Тодорова –  преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Христина Станчева – секретар на МКБППМН към Община Велико Търново, Управители и експерти от социалните услуги, както и много съмишленици на каузата. Всички заедно отново отправиха апела „Не залагай съдбата си на карта!“

Символът на кампанията е синьо сърце, изразяващо тъгата на жертвите на трафик. То напомня на света за студеното сърце на онези, които купуват и продават човешки същества. Синият цвят показва ангажимента на Обединените нации за борба с това престъпление, което лишава хората от техните права, достойнство и разрушава мечтите им.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати