Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Представят изданията на академичната общност на ВТУ във Варна

  31.07.2021 08:27
Представят изданията на академичната общност на ВТУ във Варна

До 8 август, неделя, в морската столица Варна част от екипа на Университетското издателство „Св. св. Кирил и Методий“ представя изданията на академичната общност на Великотърновския университет.

В най-голямото пътуващо книжно изложение Алея на книгата, организирано от асоциация „Българска книга“, този път участват около 60 български издателства и книгоразпространители, разположили щандовете си в 19 шатри в пешеходната зона на бул. „Сливница“ – от хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център във Варна. Всеки ден от 10:00 до 22:00 часа любознателните читатели могат да станат част от празника на книгите – да купят интересно четиво, да разгледат пъстрите щандове, да се запознаят лично и да получат автограф от любим писател или поет.

Издателството на Великотърновския университет отново е единственото от академичните издателства участници в книжното изложение.

„Финансирането на нашето участие е по проект „Комуникация на науката в условията на дигитална среда и отворен достъп“, в който участва целият екип на издателството заедно с мен, а ръководител на проекта е проф. д-р Илиана Павлова – споделя от Варна проф. д-р Красимира Мутафова, директор на Информационно-библиотечния и издателски комплекс, част от който е издателството. – На Алея на книгата в морската столица през 2021 г. Университетското издателство ще участва и в културната програма на традиционния за пътуващите изложения Литературен кът. На 2 август, понеделник, от 18:00 часа ще имам удоволствието да представя двете най-нови монографии на проф. дин Милко Палангурски, които се радват на голям читателски интерес – „Фирмилиановият въпрос: Духовната битка за „вратата“ на Македония (1897–1902)“ и „Иван Пеев Плачков (1854–1942): Един просветител в политиката“.


Ключови думи
Академично издателство ВТУ Алея на книгата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати