Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

НВУ „Васил Левски“ е сред най-добрите 9000 университета в света за 2021 г.

  27.07.2021 13:49
НВУ „Васил Левски“ е сред най-добрите 9000 университета в света за 2021 г.

Националният военен университет „Васил Левски“ е сред най-добрите 9000 университета в света за 2021 г. Класацията „Webometrics Ranking of World Universities“ е инициатива на Cybermetrics Lab - изследователска група, която принадлежи към най-големия публичен изследователски орган в Испания Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).

Военният университет тази година е поставен на 8910 място и така изпреварва всички останали военни училища в България.

Според критериите на световната изследователската група, Висшето военно-морско училище е на 9266 място, Военно-медицинска академия е 15 643 позиция, а Военната академия е под номер 20 301 място. Първенецът в рейтинга за България Академията на МВР въобще не е включен в световната класация.

Националният военен университет влиза за първи път в Webometriks през 2018 г. Тогава вузът е сред първите 10 000 университета в света (на 9629 място). След отделянето на Долна Митрополия от структурата на НВУ, Военният университет слиза до 10 244 място, за да се качи тази година до позиция 8910.

CSIC е прикрепен към Министерството на образованието и основната му цел е да насърчава научните изследвания, за да подобри напредъка на научно-технологичното ниво на страната, което ще допринесе за повишаване на благосъстоянието на гражданите.

Лабораторията на CSIC се намира в Centro de Ciencias Humanas y Sociales (CCHS). Този център стартира през 2007 г. и произхожда от сливането на едно място от различните центрове и институти, посветени на социалните и хуманитарни науки, които принадлежат на CSIC и са базирани в Мадрид.

Лабораторията по киберметрия, част от CSIC, е посветена на количествения анализ на Интернет и уеб съдържанието, особено на тези, свързани с процесите на генериране и научна комуникация на научни знания. Това е нова нововъзникваща дисциплина, наречена Киберметрика или Уебметрика.


Ключови думи
НВУ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати