Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

В Леденик организират кино под звездите

  27.07.2021 11:40
В Леденик организират кино под звездите

Кметството в Леденик организира за втори пореден път „Лятно кино на мегдана“. От 30 юли до 28 август пред читалището във великотърновското село, под открито небе, на екран с размери 7 на 3 метра ще бъдат прожектирани 8 български и чуждестранни игрални и документални филми.

През миналата година събитието предизвика значителен интерес както сред жителите на селото, така и на гости от Велико Търново. Кметството се стреми да превърне събитието в ежегоден филмов фестивал, който да предоставя неповторимо културно преживяване в сърцето на едно българско село. Програмата тази година е по-богата и разширена от миналата - тя включва както популярни игрални филми, така и вълнуващи предложения от документалното българско кино.

Зрителите ще имат възможността да се срещнат в различните вечери на прожекции и с хората, участвали в създаването на продукциите. Част от тазгодишните филми са участвали в официалната селекция на „София филм фест“. Останалите са любезно предоставени от авторите.

Кметство село Леденик искаме да изкажем благодарността си за съдействието по организацията на прожекциите към Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест, режисьора Стефан Командарев, екипа на филма Случаят Бедечка / The Bedechka Case, режисьора на Жалейка - Елица Петкова, казват организаторите.

Ето и цялата програма по дати:

30 юли - Светът е голям и спасение дебне отвсякъде (България, Германия, Унгария)

6 август - Случаят "Бедечка" (България)

7 август - Жалейка (България)

13 август - Белгийският крал (Белгия, Холандия, България)

14 август - Светло Бъдеще (България)

21 август - Лудетини (Италия, Франция)

27 август - Проектът Флорида (САЩ)

28 август - В кръг (България)

Всички прожекции започват в 20:45 часа. Входът е свободен.


Ключови думи
Лятно кино на мегдана Леденик
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати