Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Министърът на отбраната идва за клетвата на курсантите от НВУ

  23.07.2021 16:02
Министърът на отбраната идва за клетвата на курсантите от НВУ

Министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще присъстват на тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от випуск 143-ти „Георги Стойков Раковски“ на Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски”. Церемонията ще се състои във Велико Търново на 24 юли от 18.00 часа на площад „Цар Асен I“ пред Царевец. На нея ще бъдат връчени и свидетелствата на кадетите на Професионалния сержантски колеж.

През тази учебна година НВУ завършват 121 курсанти, обучавани по 13 военни специализации. На тях ще им бъде присвоено първо офицерско звание „лейтенант” и ще получат образователно-квалификационна степен „бакалавър” по военна и гражданска специалност.

Първенец на випуска е лейтенант Красимир Йорданов, специализация „Мотопехотни и танкови войски“, който завършва курса на обучение със среден успех 5, 69 и с отличен 6.00 – от държавните изпити. Още двама са випускниците, които завършват с успех над „Отличен 5.50“ от целия курс на обучение и „Отличен 6.00“ от държавните изпити - лейтенант Ангел Мацурев и лейтенант Ивелин Василев.

Осем са кадетите, които завършват Професионалния сержантски колеж. Отличник на випуска е младши сержант Петко Тодоров, който служи в Стара Загора.

По време на церемонията ще бъдат връчени наградите на отличниците, както и Академична награда „Полковник Борис Дрангов“ и наградата „Генерал Сава Муткуров“ 2021./ сн. НВУ


Ключови думи
клетва НВУ Георги Панайотов Емил Ефтимов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати