Сряда, 05 Oct 2022
            
Елена Общество

„Балканджийче“ от Елена със специални награди и златен медал от фестивала „Разпилени бисери”

  23.07.2021 11:03
„Балканджийче“ от Елена със специални награди и златен медал от фестивала „Разпилени бисери”
„Пазителите на българския дух, прекрасните „Балканджийче“ – най-пъстрото хоро от събрани в огърлица бисери“ – така образно определи представянето на танцовата формация Дани Василева, организатор и член на журито на фестивала за изкуство и фолклор „Разпилени бисери“. Неговото пето издание се проведе от 15 до 18 юли в Слънчев бряг. Талантливите самодейци от „Балканджийче“ се представиха блестящо за пореден път и заслужено спечелиха награди.
В конкурсната програма за надпяване и надиграване в ритъма на морето танцьорите от Елена спечелиха специална награда и купата на фестивала за цялостно представяне. През втория ден на фестивала танцовата формация към еленското читалище грабна още една специална награда и купата за най-артистично изпълнение. Детският състав на „Балканджийче“ пък завоюва златен медал и първо място във възрастовата група до 19 години. Групите, техният художествен ръководител Йорданка Грънчарова и НЧ „Напредък Елена-1863“ получи грамоти, а за всеки участник имаше награди от спонсорите на „Разпилени бисери“.
Целта на фестивала е да предостави възможност на деца, юноши и възрастни да демонстрират своите таланти пред широка публика, да развият и популяризират музикалното и танцовото изкуство, както и да се даде възможност за сътрудничество между ръководителите на съставите и обмяна на добри практики.

Ключови думи
Балканджийче Разпилени бисери
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати