Петък, 31 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Владимир Русев е новият президент на ОФК „Локомотив”

  22.07.2021 21:44
Владимир Русев е новият президент на ОФК „Локомотив”

Владимир Русев е новият председател на Управителния съвет на ОФК „Локомотив”, а в управлението на клуба влязоха още Мирослав Гавазов, Димитър Димитров, Петър Петров и Никола Марков.

Новото ръководство направи първата си среща веднага след Общото събрание на клуба, което този път беше протяжно и многословно, както обикновено, но поне взе решения и нямаше конфликти. Преди година единственото, до което се стигна, беше, че клубът остана без президент, а старият Управителен съвет формално се води в Търговския регистър, но не управлява. Така на самотек отборът стигна до Трета лига, където всъщност са и финансовите му възможности.

Общото събрание за 2021 г. надмина очакванията и събра 47 отговорни привърженици на футбола в Горна Оряховица. Като се изключат общинските съветници Огнян Стоянов, Михаил Ченков и Георги Бижев, без които нищо, свързано с „Локомотив”, не е на мястото си, нямаше други представители на местната власт. И това може би помогна да не се стига до излишни конфронтации.

Изборът тази вечер беше между потомците на две легендарни фамилии  за горнооряховския „Локомотив” - Русеви и Гавазови. Спечели Владо Русев, но пък той веднага предложи на своя съперник Мирослав Гавазов място в Управителния съвет. Двама от останалите членове на УС – Никола Марков и Петър Петров, са от ветераните на футболната общност в Горна Оряховица с опит в ръководните органи на футболния клуб. Петият  е Димитър Георгиев Димитров, известен с атрактивната си външност и като тъст на бившия депутат Мирослав Петков.

Тези хора трябва да са подготвени за много работа и за това, че ще отделят много време за нашия клуб, каза новият председател на УС Владимир Русев, още преди да бъдат избрани колегите му. Клубът не може да бъде управляван от един човек. Нужно ни е обединение – на хората, които работят за клуба, на тези, които играят и най-вече на тези, които обичаме „Локомотив”. Прекалено много се разделихме и влязохме в излишни битки. Всички искаме отбор, който да показва сърцата игра. Искаме местни момчета да са в основата. За това ще работим, каза още Владо Русев.

Новото клубно ръководство всъщност има не чак толкова лоша перспектива пред себе си. Поне финансово клубът е осигурен до края на годината, тъй като има да получава 113 000 лева от общинската субсидия, 37 000 от Efbet и около 12 000 от „Захарни заводи”. За Трета лига това е напълно достатъчно, поне на този етап. Ще стане проблем, ако отборът, който се представя доста прилично в контролите, попадне в ситуация да спори за връщане при професионалистите. Тогава вече нещата ще станат съвсем различни и вероятно дружеският тон, в който премина днешното събрание ще се смрази.

Задълженията към момента са общо 182 хиляди, като към НАП са близо 110 хиляди. При добро управление и спазване на финансовата дисциплина, дългът към държавата може да бъде стопен в рамките на една година. Общо взето това са оптимистичните очаквания на футболните хора в Горна Оряховица, които не спират да мечтаят за бързо връщане в професионалния футбол, въпреки очевидната финансова непригодност на града да издържа професионален отбор.

Приходите от един мач не могат да платят дори охраната. Този болезнен извод май не стигна до всички. Вярно е, че 2020 г. беше отвратителна за спорта и феновете. Те не бяха допускани през по-голямата част от времето, стадионите бяха празни. Но приходи от 5100 лева от билети звучи смешно, каквато и да е годината.

За финал Общото събрание гласува решение за деполитизация на футбола. Но какво точно означава да не се рекламират политици чрез клуба май не стана много ясно. Още по-неясно е дали атакуването на политици през клуба също не е политизация.

Но тези въпроси все пак са далечни. В момента „Локо” се готви за старта си в Трета лига и то с отбор, който, според фенове гледали контролите, може да играе първостепенна роля в първенството.


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати