Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Профил „Музика“ на СУ „Вичо Грънчаров“ привлече седмокласници с най-висок бал

  16.07.2021 15:55
Профил „Музика“ на СУ „Вичо Грънчаров“ привлече седмокласници с най-висок бал

15 г. след последния прием и 10 години след завършването на последния випуск, СУ „Вичо Грънчаров” възражда профилираната паралелка със засилено изучаване на изкуства. На тазгодишните седмокласници горнооряховското училище предложи прием в паралелка „Изкуства”, която е с два профила – „Изобразително изкуство” и „Музика”. Резултатите от кампанията по прием след VII клас показват, че интерес от страна на кандидат-гимназистите има. Нещо повече – профилът „Музика“ се оказа най-желан сред паралелките в общината.

Именно в „Музика“ се влиза с най-висок максимален бал след I класиране, показва рейтинг на Районното управление по образование във Велико Търново. Балът е 440.75, а най-високият минимален бал е 259. Това отрежда на паралелката място в Топ 20 за област Велико Търново. 

Другият й профил – „Изобразително изкуство“, също е желан от бъдещите осмокласници. За него най-високият максимален бал е 367.25, а най-високият минимален – 178.25.

За влизане в „Приложно програмиране“ на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ е най-високият минимален бал за общината – 261. Тук най-високият максимален бал е 421.5. Според класацията на РУО,  двете места преди „Приложно програмиране“ в ПГЕЕ са за „Природни науки – биология и химия“ (с минимален бал 224 и максимален 434.5) и „Английски език с IT и испански“ (съответно 240 и 429.5) на СУ „Георги Измирлиев“.  

По-нататък в класацията за община Горна Оряховица следват „Софтуерни и хардуерни науки“ на СУ „Вичо Грънчаров“, „Оперативно счетоводство“ на ПГЛПИ „Атанас Буров“, „Компютърна техника и технологии“ на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ и т. н.

На областно ниво все така най-желана остава ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново. Три нейни специалности са в Топ 5 на паралелките с най-висок бал – „Математика с немски език“, „Информатика с английски език“ и „Математика с английски език“.


Ключови думи
Музика СУ Вичо Грънчаров VII клас
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати