Вторник, 28 Дек 2021
            
Други Свищов

В Свищов започва реконструкция на водопроводна мрежа за 1.7 млн. лева

  13.07.2021 09:27
В Свищов започва реконструкция на водопроводна мрежа за 1.7 млн. лева

След като официално бе подписан на договорът между Община Свищов и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, на 19 юли в Свищов официално ще бъде даден старт на дейностите по  реконструкция на водопроводната мрежа на 29 улици в града. Средствата за финансиране на инвестиционния проект са предоставени от ПУДООС и са в размер на 1.7 млн. лв.

С безвъзмездната финансова помощ ще се подменят старите и амортизирани водопреносни тръби на 29 улици от водопроводната мрежа на град Свищов, които са изключително компрометирани и създават затруднения в районите, които захранват.

Това са: кв. „Ст. Ников“, кв. „Рила“, ул. „Д. Ценов“, ул. „Д. Г. Анев“, ул. „Козлодуй“, ул. „Вихрен“, ул. „27-ми юни“, ул. „Х. Димитър“, ул. „Екзарх Антим I“, ул. „К. Д. Аврамов“, ул. „Д. Хадживасилев“, ул. „Ст. Михайловски“, ул. „Шипка“, ул. „Иконом Христо Василев“, ул. „Н. Бозвели“, ул. „Ц. Бояджиев“, ул. „Ив. Данчев“, ул. „В. Левски“, ул. „Тракия“, ул. „д-р Д. Хр. Павлович“, ул. „Хр. Смирненски“, ул. „Ст. Караджа“, ул. „К. Цанков“, ул. „Кирил и Методий“, ул. „П. Евтимий“, ул. „Г. Катранов“, ул. „Г. Матев“, ул. „Арда“, ул. „Росица“.

Ремонтните дейности ще започнат от кв. „Стоян Ников“, тъй като той е най-голям и там предстои реконструкция и на друга инфраструктура, с която ще се подобрят условията на градска жизнена среда в квартала.

С подмяната на водопреносната мрежа и реализирането на проекта в град Свищов, освен че ще се минимизират авариите по водопреносната мрежа, значително ще се намалят и водозагубите, което ще подобри и качеството на предоставяната ВиК услуга.

След полагането на тръбите и изтичане на технологичното време за улягане на изкопите, всички улици ще бъдат изцяло преасфалтирани.

Кметът на Свищов поясни, че извън обхвата на договора, в крайдунавския град предстои асфалтирането на още няколко силно компрометирани улици и участъци, чиито ремонт не търпи отлагане.

Тези, с които ще бъде започнато, са участъкът около Спешна помощ /пресечка до ул. „П. Ангелов“/; ул. „Изгрев“; ул. „Симеон Ванков“; улицата на Запад от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“; ул. „Сан Стефано“; ул. „Хан Крум“; ул. „Рибарска чешма“; ул. „Георги Алеков“; ул. „Петър Ванков“; ул. „Димитър Пенков“ /до ул. „Георги Матев“/; участък от ул. „Люлин“.

Припомняме, че през 2019 г. Общината изпълни обект “Изграждане и подмяна на водопровод на част от уличната мрежа на територията на гр. Свищов“, обхващащ 40 улици в града. Подмениха се  старите и амортизирани водопроводни тръби със средства, предоставени от ПУДООС, целева субсидия от държавния бюджет и собствени бюджетни средства. За изпълнение на обекта бяха извършени дейности на стойност 1 433 379 лева. Общата дължина на изпълнения водопровод бе 11 050,10 м.

Заедно със стария и приключването на новия проект, Общината ще успее да поднови приблизително 85% от водопроводната мрежа в града и ще успее да подмени тръбите и подобри водоподаването на повече от 70 улици в Свищов.


Ключови думи
водопровод Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати