Вторник, 28 Дек 2021
            
Велико Търново ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Само Димитър Николов и Румен Павлов пренареждат с преференции, Пантерата обаче не е сигурен в мандата

  12.07.2021 15:08
Само Димитър Николов и Румен Павлов пренареждат с преференции, Пантерата обаче не е сигурен в мандата

Преференциите доведоха до пренареждане на листите на ГЕРБ – СДС и БСП, които очакват мандати от Великотърновска област. Третият в коалицията на ГЕРБ и СДС Димитър Николов събира 1809 лични предпочитания и измества втория Венцислав Спирдонов. Така че Николов ще повтори мандата си след краткия престой в 45-то Народно събрание. Кметът на Стражица Румен Павлов, който беше шести в листата на БСП получи 1393 преференции и също пренарежда и става втори. Но вторият мандат на БСП все още е под въпрос и Пантерата ще трябва да изчака преди да гръмне шампанското.

Това са най-добрите лични резултати извън предпочитанията, дадени за водачите.

Сред първите пък най-много личен вот получава водачът на победителите от „Има такъв народ” проф. Андрей Чорбанов. Неговото име е отметнато от 3728 избиратели. Втори в тази класация е Явор Божанков – водачът на листата на БСП, отбелязан от 2732 избиратели. За първия в листата на ГЕРБ – СДС проф. Костадин Ангелов са гласували и преференциално 2255 души.

Първият в листата на „Демократична България” Калоян Янков събира 1026 преференции. Лидерът на „Изправи се! Мутри вън” Арман Бабикян е подкрепен лично от 567 избиратели на своята коалиция. Доц. Михов, който води листата на „Българските патриоти” получава 445 преференции. А Мастън Мастънов от ДПС е със 142. Много силна подкрепа получава и първата в листата на „Възраждане” Елена Гунчева – 616 лични подкрепи.

С голям личен вот са още вторият в листата „Има такъв народ” Момчил Иванов, който е с 834 преференции и втората в листата на „Демократична България” Людмила Илиева, която е с 676.

Най-силно са играли с преференции в листата на ГЕРБ, кодето вторият Венцислав Спирдонов е със 712 гласа, петият с 1033, а семият с 1028 преференции.

 


Ключови думи
избори преференции
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати