Неделя, 01 Авг 2021
            
Велико Търново Крими

Намереното мъртво момиче за последно е било видяно в Горна Оряховица

  08.07.2021 13:23
Намереното мъртво момиче за последно е било видяно в Горна Оряховица

Към момента няма задържан във връзка с намереното тяло на 15-годишно момиче във Велико Търново. Както RegNews вече информира, тялото е открито снощи в напосредствена близост до Хижата на алпиниста.

За момента се знае, че момичето е било видяно за последно вчера сутринта, след което следите му се губят. Обявена е за издирване от семейството, а около 18.30 ч. тялото е било намерено в района на Хижата на алпиниста. Разпитват се близки на момичето, както и хората, които за последнно са го видели. Разследването се води по чл. 115 от НК – за убийство, но на този етап разследващите не могат да потвърдят, че става дума за такова.

Работи се по всички версии – нещастен случай, самоубийство, убийство по непредпазливост или умишлено убийство. При първоначалния оглед са открити наранявания, които вероятно са следствие от падането. Но причината за смъртта ще стане ясна след аутопсията, която се извършва в момента, информира на извънреден брифинг говорителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев.

По думите на наблюдаващия прокурор Радослав Косев, за последно момичето е било видяно  вчера около 7. 30 ч. в Горна Оряховица с нейна позната.

Момичето е от Ресен и е учило в Радиотехникума във Велико Търново. До тялото му е намерен накъсан международен паспорт. Извършен е повторен оглед на местопроизшествието, в който се включват и алпинисти.


Ключови думи
Хижа на алпиниста мъртво момиче