Събота, 01 Яну 2022
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Нетипичен финал на кампанията сложиха ГЕРБ-СДС и Димитър Николов в Горна Оряховица

  07.07.2021 22:19
Нетипичен финал на кампанията сложиха ГЕРБ-СДС и Димитър Николов в Горна Оряховица

Нетипичен край на предизборната кампания сложиха ПП ГЕГБ и лично кандидатът на Горна Оряховица за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС Димитър Николов.

Вместо да заложат на банални заключителни концерти, местното ръководство на партията и Николов предпочетоха да продължат кауза, подета още преди няколко месеца.

През март т. г. Николов дари месечното си възнаграждение като председател на Общинския съвет, за да помогне за участието на горнооряховски акробати на Световното първенство в Женева, Швейцария. Тази вечер този жест бе надграден.

Всички приятели, съмищленици, симпатизанти, които присъстваха на официалния финал на кампанията в Горна Оряховица, бяха призовани да дарят в полза на клубовете по спортна акробатика „Джим Денс“ и „Акро Нова“. Припомняме, че преди броени дни братята Данаил и Мартин Николови станаха бронзови медалисти на Световното, а двойката Елена Хинкова и Магдалена Тодорова зае пето място. Не по-малко достойно бе представянето и на останалите горнооряховски акробати на световния квадрат. Това, но и цялостното възприемане на спорта като изграждащ ценности, самочувствие и чуство за единение, накара ГЕРБ в общината и Димитър Николов да поемат отговорността за подпомагане на тренировъчния процес на двата клуба.

Каузата никак не е чужда за Димитър Николов. Преди да бъде избран за председател на Общинския съвет, той бе председател на Постоянната комисия за младежта и спорта към местния парламент и активно участваше в разработването на общинската програма в сферата. Така с безусловните усилия на кмета инж. Добромир Добрев и екипа му, Горна Оряховица бе обявена за Европейски град на спорта за 2021 г.

Но освен обществено ангажиран, Николов е и лично свързан със спорта. Неведнъж националното знаме е било издигано в чест на състезатели, подготвени от баща му – треньора по борба Стойчо Христов. И още – голяма част от професионалния път на Димитър Николов е свързан със спортната журналистика.

Трябва да намираме повече неща, които ни събират, отколкото такива, които ни разделят. Като горнооряховчани имаме много поводи да се гордеем с прекрасните ни деца. Моята професия ме е научила да слушам много внимателно хората. Убеден съм, че повече от всякога България се нуждае от спокойствие, сигурност и стабилност. Работодателите очакват и търсят хоризонт и предвидимост. През последните месеци сме свидетели как властта са упражнява със страх, реваншизъм и най-лошото – с разделение. Държавата не бива да бъде заложник на личен и политически егоцентризъм. Вярвам, че добрите политики могат да се случват в режим на честен диалог, приемственост, градивност, надграждане.  Обществото очаква от тези, които ще попълнят следващото Народно събрание, работещ Парламент, редовно избрано правителство и национлно отговорно поведение. Вярвам, можем и знам, че ще го направим на 11 юли с №5 в бюлетината – да овладеем хаоса, да сложим ред и да възстановим нормалността както в държавата, така и в отношенията между хората, сподели Димитър Николов.

Към единение и диалог призова и кметът инж. Добромир Добрев. По думите му хората очакват политиците да седнат на една маса, да започнат да работят и така да върнат доверието в себе си. Инж. Добрев благодари на всички, които не се поддадоха на изобилстващия по време на кампанията език на омразата и не позволиха той да разединява. Вярвам, че на 11 юли ще бъдем първа политическа сила, каза още инж. Добромир Добрев.

Странна нарече отиващата си кампания областният лидер на СДС Мирослав Трифонов. Трифонов сподели надеждите си, че чалгата като начин на мислене няма да намери място в политическия живот у нас. Моят избор на 11 юли е ясен – номер 5 в бюлетината и преференция 103, каза Трифонов, пожелавайки успех на Димитър Николов.

Успех на Димитър Николов пожела и едни изключително специален човек – учителката му български език и литература Татяна Георгиева. Георгиева е първата, дала му увереност и  кураж да борави със словото.

След 40-годишен стаж да видя своите ученици можещи, знаещи, искрени, ми е достатъчно.

Винаги съм се старала да вдъхвам в децата вяра, че всичко създадено от нашите автори трябва да се преоткрива всеки един ден в живота. Деца като Димитър успяха да повярват в себе си и да тръгнат смело напред, гордея се, откровена бе Татяна Георгиева, заръчвайки на Николов все така да пази човещината си.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Димитър Николов ГЕРБ - СДС Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати