Сряда, 28 Сеп 2022
            
Култура Лясковец

Лясковски театрали спечелиха Grand Prix на международен фестивал

  07.07.2021 09:50
Лясковски театрали спечелиха Grand Prix на международен фестивал

Поредно високо отличие завоюва театрален състав „Мелпомена“ при НЧ „Напредък -1870“ в Лясковец. На IX Международен театрален фестивал „Приятели на България“, състоял се от 30 юни до 4 юли 2021г. в курортен комплекс „Албена“, младите актьори бяха удостоени с плакет и Диплом лауреат Grand Prix за постановката „Женско царство“ от Стефан Л. Костов.

В предпоследния ден на големия театрален форум, при почти пълна зала в хотел „Добруджа", талантливите лясковчани представиха своя спектакъл.

Въпреки че пиесата бе подготвена за съвсем кратко време и няколко пъти работата на актьорите бе прекъсвана заради мерките с ковид ситуацията, театралите вече завоюваха доста престижни награди. В актьорският състав бяха включени Пламена Пенкова, Даниел Димитров, Габриела Кондева, Ивелин Иванов, Нелина Йорданова, Красен Стоянов, Дария Хаджииванова, Кирил Маринов, Кристина Банабакова, Илия Илиев и Радостина Борисова.

„Искрен смях звучеше в залата в морския курорт по време на участието на нашия състав. Дадохме всичко от себе си и се раздадохме до край, в резултат на което се получи едно невероятно представяне. Тричленното жури бе очаровано от играта на амбициозните младежи и с много добри пожелания и покана за нови срещи се раздели с театралния ни състав“, разказва за участието ръководителката на състава Даниела Райкова. Тя прие преди дни тазгодишния приз на Община Лясковец за заслуги в областта на културата, който всъщност е за всички от състава

Следващата цел на актьорите е XIV Фестивал на любителските театри в град Лом, който е насрочен за края на септември.


Ключови думи
Театрален състав "Мелпомена" Лясковец НЧ "Напредък 1870"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати