Вторник, 28 Дек 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Димитър Николов: Дневният ред на обществото не се върти около политиците

  03.07.2021 10:36
Димитър Николов: Дневният ред на обществото не се върти около политиците

В 7 ч. сутринта започва денят на кандидата за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Димитър Николов. Със съпругата му Надежда са си създали симпатична семейна традиция – именно тя е човекът, който го буди и с обаждането си слага началото на деня.

За Николов той продължава с преглеждане на имейлите и всички останали получени съобщения. Дава си сметка, че преходът към забързаността на ежедневието трябва да става по-плавно, но не може да се откъсне от този си навик. Все пак малко смекчава стреса – с душ,  чаша кафе в порцеланова чаша и фреш. От известно време не закусва и така се чувства по-добре. 

Малко преди 8 ч. го чака кола, с която тръгва по задачи. Първата задължителна за деня сега, по време на кампанията, е оперативката в 9 ч. в предизборния щаб.

Там се среща с екипа си от креативни и мотивирани млади хора, които винаги създават настроение. 

Обикновено половин-един час по-късно е и първата официална среща за деня. Димитър Николов и екипът му се стараят да организират програмата така, че с предимство да са хората от втората младост. Целта – да им бъде спестено ходенето по жегите и потенциалните неразположения, които биха създали те.

Възрастните хора са тотално отвратени от кресливи политици, караници и препирни в Парламента. Смятат, че политиците трябва да загърбят егото и егоцентризма си в името на хората. Освен това те са силно притеснени от машинния вот и навсякъде питат къде е момчето, което ще ги обучава, споделя наблюденията си Николов. А момчето е от екипа му и първо в региона поде информационна кампания за това как точно ще се гласува на 11 юли в секциите с над 300 избиратели. Впрочем според Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в предишното, 45-то Народно събрание, най-справедлив и честен начин за гласуване е смесеният, т. е. гласоподавателят сам да може да избере хартиена бюлетина ли да пусне, или да използва техниката в тъмната стаичка.

След последния уикенд, през който природата напомни, че злоупотребяваме с нея и че няма да ни търпи вечно, Николов отново си дава сметка, че политиците у нас са твърде встрани от дневния ред на обществото. Наводнени къщи, прекъснати кабели, спрени вода и ток са нещата, които тревожат хората, а ние си мислим, че темите се въртят около нас, коментира третият в листата на ГЕРБ-СДС.

В средата на деня Димитър Николов си отпуска малко време за обяд с шефа на щаба си или за работен обяд. Часовете след това обикновено са посветени на срещи с бизнеса, с работодатели.

Те са достатъчно ясни в очакванията си към бъдещите народни представители – от бъдещето редовно правителство искат сигурност, предвидимост и хоризонт пред себе си, наясно е Димитър Николов.

В 17 ч. идва време за обобщаване на случилото се от сутринта на съответния ден. Това, разбира се, става също в щаба. Там в момента акцентът е в поредицата от благотворителни събития, подета от Димитър Николов.

Това е важното. Хората са уморени от изпразнени от съдържание политически послания и лицемерни политици, казва Николов, който и преди, и след политиката е първо човек с каузи.

Вечерните часове Николов посвещава на неформални срещи по квартали и населени места. Не крие, че предпочита да изпие чаша бира в такава компания, отколкото да е на политическо събрание с напоителни предизборни речи.     

Икономически активните граждани искат простички неща – да отидат на почивка, да гледат финалите на Европейското по футбол, да се радват на лятото, е поредният извод, който си прави Николов от срещите.

При него няма ден, който да приключва преди 21 ч. Прибира се и отдъхва с чаша добре изстудено вино. Забранил си е да гледа телевизия. Всеки път, когато види прочетената дополовина книга, си дава сметка, че умората си казва думата. Зациклил е на „Щамът на Юда“ от Джеймс Ролинс, която му звучи пророчески. Иначе към личната си библиотека добавя абсолютно всяко заглавие на Жозе Родригеш душ Сантош, което излезе на пазара.  Сред последно купените книги са неофициалната биография на Дан Браун и библейски сказания  с гравюри от Албрех Дюрер.

Наивник на средна възраст съм, с автоирония споделя Николов, преди да отговори на няколко блиц въпроса:

-Идеалист или реалист?

-Идеалист, до степен наивник на средна възраст.

-Романтик или прагматик?

-Категорично романтик.

-След работен ден – вкъщи или в компания?

-Вкъщи, разбира се.

-Бяло или червено вино?

-Нарочно търсеният компромис – розе. Но истината е, че виното е според храната.

-Гурме или балканско изобилие?

-По-скоро гурме. Риба, морски дарове... Предпочитам средиземноморска кухня, близо е до нашата.

-Книга или интернет?

-Книга, хартиена. Не пропускам книжни аукциони.

-Вестник или телевизия?

-Вестник или добре списано списание – специалните издания на „National Geographic“, „Forbes“, „Мениджър“...

-Докъде бихте стигнал заради приятел?

-Не знам как да отговоря на този въпрос, защото покрай политиката започнах да губя приятели. Не бях подготвен за това.

-А докъде бихте стигнал заради враг?

-Не водя безсмислени битки. Обичам враговете си, но не забравям имената им.

Биляна МИЛЧЕВА

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
Димитър Николов ГЕРБ-СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати