Вторник, 28 Сеп 2021
            
Общество Павликени

12 ученически гвардейски отряд на СУ „Бачо Киро“ в Павликени влезе в редиците на сдружение „Младежки гвардейски отряди“

  30.06.2021 07:26
12 ученически гвардейски отряд на СУ „Бачо Киро“ в Павликени влезе в редиците на сдружение „Младежки гвардейски отряди“

12 ученически гвардейски отряд на СУ „Бачо Киро“ в Павликени влезе тържествено в редиците на сдружение „Младежки гвардейски отряди“. На официалната церемония, на която беше осветено знамето на отряда, присъства и началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. ген. Иван Маламов.

„Гордейте се, че сте част от войнските традиции и пазете честта на своето знаме! Продължавайте да бъдете верни на родолюбивата кауза, на която сте се посветили и носете с чест униформата, която е символ на българския войнски дух. А ние ще направим всичко възможно вие да се превърнете в достойни българи“, каза в поздравлението си към младите гвардейци бриг. ген. Маламов.

Солисти от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили изпълниха на живо химна на България, химна на Българската армия „Велик е нашият войник“ и песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“, с което направиха тържеството на учениците в Павликени още по-грандиозно.

„Създадохме този отряд във връзка с възпитаването на учениците в патриотични ценности. Работихме по идеята няколко месеца и в началото ни беше доста трудно, защото и децата не знаеха с какво се захващат. Но те придобиха увереност и сега вече има деца, които чакат да се освободи място, за да влязат в Гвардейския отряд“, коментира директорът на училището Петя Неделчева. В началото на юни тя и началникът на Военния университет бриг. ген. Маламов подписаха договор за сътрудничество.

Свидетели на тържеството станаха и всички официални гости, които уважиха празника на Павликени.

Сн. НВУ ``Васил Левски``


Ключови думи
12 ученически гвардейски отряд СУ „Бачо Киро“ Павликени
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати