Петък, 17 Сеп 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

В края на юли стартира строителството на улица „Козлодуй“ в центъра на Велико Търново

  29.06.2021 16:20
В края на юли стартира строителството на улица „Козлодуй“ в центъра на Велико Търново

В края на юли е реалният срок, в който може да започне изграждането на улица „Козлодуй“ във Велико Търново. Отсечката описва парк „Дружба“, а край нея живеят повече от 500 семейства. От поне десетилетие насам се говори за необходимостта от строителството на инфраструктурата, но различни фактори забавяха важния проект – и вдигането на нови жилищни кооперации в района, и необходимостта от сериозен финансов ресурс.

Средства за улицата вече има, след като в края на 2020-а година правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ осигури необходимата инвестиция за проекта на Община Велико Търново в размер на близо 1,3 млн. лева. Това обявиха кандидатите за народни представители от Коалиция ГЕРБ-СДС Станислав Стоянов и Росица Димитрова, заедно с общинските съветници от ГЕРБ Деян Хаджийски и Георги Марков на среща с великотърновци, живеещи в района на ул. „Козлодуй“.

Когато начело на града е отговорен кмет като Даниел Панов и когато имахме правителство, което чуваше проблемите на хората, тогава за всеки проблем се намира решение, коментираха кандидатите за народни представители.

Жителите зададоха конкретни въпроси и получиха конкретни отговори – ще се смени цялата ВиК-мрежа /водопровод и канализация/, ще се изгради трасе с широчина близо 8 метра, а по 2/3-и от дължината на улица „Козлодуй“ ще бъдат оформени паркоместа. Ново осветление, тротоари и повдигнати пешеходни пътеки също са сред проектните дейности.

Проектът за улица „Козлодуй“ е на финален етап от необходимите съгласувания, в рамките на настоящия месец се очаква разрешението за строеж, което ще отвори пътя и към изпълнение на всичките строително-монтажни работи.

Станислав Стоянов и Росица Димитрова припомниха, че при обновяването на водопроводите и настилките на 38 улици в Стария град са изпълнени всички искания на хората, поставени по време на ремонтните дейности. Няма причина това да не се случи и при важния за над 500 семейства проект за улица „Козлодуй“, обърна се той към хората.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ул. Козлодуй Велико Търново