Понеделник, 27 Сеп 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Мустафа Карадайъ: Заедно, отстоявайки своята идентичност, да градим общото ни бъдеще

  27.06.2021 08:11
Мустафа Карадайъ: Заедно, отстоявайки своята идентичност, да градим общото ни бъдеще

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с президента на европейските либерали Илхан Кючюк и евродепутата Атидже Вели пристигнаха в Долни воден за да дадат мощна си подкрепа за кандидатите за народни представители от листата на ДПС, начело  с Рамадан Аталай.

В залата в читалището на Долни Воден лидерът на Движението призова за обединение и заедност въпреки различията. “Ние всички различните , по етнос, религия и култура да бъдем заедно бъдейки заедно да отстояваме своята култура, традиции и обичаи, своята идентичност  и заедно да градим общото ни бъдеще в България.“ Каза той.

 Карадайъ припомни, че приоритетите на ДПС през годините и тяхната реализация „Още 91 г. от трибуната на НС, нашият почетен председател посочи приоритетите на ДПС, че мястото на България е в Европа, но преди това трябва  да стане член на НАТО. В диалог с политическите партии тогава, успяхме да постигнем консенсус между тях за да стане консенсус в обществото. За да стигнем до 2004 година, когато бяхме част от управлението и България стана член на НАТО и нашият почетен председател получи златен медал от конгреса на САЩ за приноса му за членството на България в НАТО и за приноса му за мирния преход от комунизъм към демокрация.“ И продължи  „2007 година, когато пак участвахме в централната  власт и България стана член на ЕС“

 Карадайъ сравни периодите през които ДПС  е участвали във властта и тези от 2009 насам- управление на ГЕРБ. Изводите които направи Мустафа Карадайъ са „Над 20 млрд. нетен дълг, натрупан от безцелното пребиваване във властта и харченето на пари от джипката без управленска програма. За този период инвестиции няма“ бе категоричен лидерът на Движението.

 

 В своето изказване президентът на европейските либерали Илхан Кючюк определи голямата  на ДПС, а именно „да възстанови демокрацията, да върне парламента в България, да има министър- председател, който ще се отчита пред Парламента, да има икономика като на другите европейски страни.“

Кючюк допълни  „Има два вида политика, единият вид плаши, другият дава надежда. ДПС е партия на надеждата и има самочувствието да поиска силна подкрепа с №7, защото гласът за ДПС е силен глас за икономиката, за социална политика,  за следващите поколения“ заключи той.

По-рано през деня централния предизборен лъч се срещна с жени и младежи от областта


Ключови думи
ДПС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати