Четвъртък, 30 Сеп 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Жителите на „Чолаковци“ разказаха на Цветан Цветанов за проблемите си

  25.06.2021 08:44
Жителите на „Чолаковци“ разказаха на Цветан Цветанов за проблемите си

Нехайството на властимащите по сериозни проблеми на гражданите е недопустимо. Това коментираха жители на великотърновския квартал „Чолаковци“ с водача на листата на Републиканци за България и председател на партията Цветан Цветанов.

 Множество проблеми споделиха с Цветанов  хората днес преди обяд. Семействата от блок на улица „Бяла Бона“ на практика не могат да разчитат на помощ от общината, макар да плащат данъци, защото адресът отсъства от кадастралната карта на Велико Търново. Това обясниха хората и разказаха, че при молбите им за изграждане на тротоар в района и облагородяване на пространството около сградата, получават отговор – „блокът се води към горското стопанство, не към общината“.

Основите на блок на ул. „Райна Княгиня“ пък се подкопават заради неизправност на оточните шахти, чиито пластмасови решетки пък са начупени и зейналите дупки често стават причина за инциденти с минувачи.

При всеки дъжд пък камъни и земна маса се свличат към крайните блокове на „Чолаковци“ от съседния кв. „Бузлуджа“, като редовно препречват и пешеходния мост, свързващ двата жилищни района, споделиха жители на квартала.

Придружен от местни хора, Цветанов посети много от проблемните места в района. В един от тези участъци, преливащите от поройните дъждове шахти са изкарали и фекални води край блоковете на хората.

При това свое поредно посещение в квартала, в който рядко стъпват други политици,  Цветанов бе посрещнат като стар приятел. „Когато великотърновският кмет имаше вашата подкрепа, се случваха хубави неща, вече нищо не се прави за нас“, сподели пенсионерка живееща в „Чолаковци“. Тя обясни също, че от две години възрастни жители на квартала отправят молби към кметството да получат карти за градския транспорт, но местната власт не им обръща внимание.

„Поставяме проблемите на дневен ред и ще търсим всички отговорни институции и власти, за да започне тяхното решаване. Някои от проблемите дори не са въпрос на много средства, просто очевидно липсва воля“, коментира Цветанов.

Цветанов заяви позицията на партията пред жителите на „Чолаковци“ за преизчисляване на пенсиите и необходимата преди това актуализация на бюджета.

„От Републиканци за България   настояваме преизчисляването на пенсиите да става на база трудов стаж“, категоричен бе той.

Водачът на листата за Велико Търново показа на местните жители и видеоклип, онагледяващ как се гласува машинно, направен от екипа на Републиканци за България, за улеснение на гражданите и разяснение как да упражнят правото си на глас на 11 юли.

Заедно с него в  „Чолаковци“ бяха и кандидатите от листата с номер 21 Пламен Маринов и Фикред Ферадов.


Ключови думи
Републиканци за България Цветан Цветанов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати