Четвъртък, 23 Сеп 2021
            
Други Свищов

С тържествена церемония Стопанска академия „Д. А. Ценов” дипломира магистрите от Випуск 2020

  21.06.2021 15:52
С тържествена церемония Стопанска академия „Д. А. Ценов” дипломира магистрите от Випуск 2020

В Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, с тържествена церемония на открито пред Факултетски корпус, се дипломираха магистрите от Випуск 2020. Облечени в академични тоги, диплом за завършена образователно-квалификационна степен „магистър” получиха защитилите дипломна работа икономисти, неикономисти и професионални бакалаври, обучавали се в редовна и в дистанционна форма по различни магистърски програми. Сред гостите на тържествената церемония бяха деканите на факултети, ръководители на водещи катедри и на магистърски програми, преподаватели, докторанти, родители, приятели и близки на дипломантите.

Приветствие към абсолвентите-магистри от името на академичното ръководство поднесе доц. д-р Любомир Иванов – зам.-ректор „Научноизследователска дейност и развитие на кадрите”. Той пожела на дипломантите обучението им в Свищовската академия да бъде „най-сигурният им компас в бурното море на живота” и със своите професионални успехи да превъплатят в дело завета на Дарителя Димитър Ценов – „… щото българският народ да върви безспир по пътя на културния напредък”.

Здраве, упоритост, дръзновение, успешна кариерна реализация и „На добър час” пожелаха на дипломираните магистри и деканите на четирите факултета – проф. д-р Андрей Захариев (Финанси), доц. д-р Светослав Илийчовски (Производствен и търговски бизнес), проф. д-р Атанас Атанасов (Стопанска отчетност), проф. д-р Маргарита Богданова (Мениджмънт и маркетинг). В приветствията си те подчертаха, че придобиването на най-високата образователно-квалификационна степен – „магистър”, вече не е само цел, а е обоснована необходимост и много важна стъпка за бъдещата им успешна професионална реализация. Деканите увериха дипломантите, че да си в града на първите, да си получил диплома от висше училище – рожба на щедрото и уникално дарение на Димитър Ценов, това задължава – задължава с всяка крачка по житейския път като личности и професионалисти, но освен това, дипломата от Стопанска академия „Д. А. Ценов” им носи и много предимства.

По време на тържествената церемония бяха обявени имената на първенците на випуска от всеки факултет, част от които се дипломираха с успех Отличен 6.00. Сред дипломантите-магистри бяха и студенти от Украйна (втория випуск), които се обучаваха по съвместен проект за двойна диплома на Свищовската академия и Донецкия национален университет „Василий Стус” – гр. Виница, Украйна. В чест на дипломираните магистри от випуск 2020 прозвучаха студентският химн Gaudeamus igitur и „Многая лета”. Емоционалните моменти дипломантите, запечатаха в множество снимки пред Свищовското висше училище, пред паметника на Дарителя и при изпълняване на ритуала по хвърляне на академичните барети пред сградата на Ректората.


Ключови думи
Стопанска академия Випуск 2020
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати