Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Международната седмица „Приятелства за сътрудничество на Балканите“ бе открита във ВТУ

  21.06.2021 13:32
Международната седмица „Приятелства за сътрудничество на Балканите“ бе открита във ВТУ

Днес във Великотърновския университет беше открита Международната седмица „Приятелства за сътрудничество на Балканите“. Събитието събра във Велико Търново 18 представители на администрацията на 10 партньорски университета от Румъния, Албания, Босна и Херцеговина и България.

Заместник-ректорът по управление на качеството и акредитацията проф. д.н. Вихрен Бузов приветства гостите от името на академичното ръководство и лично от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

„Уважаеми гости и колеги, бих желал да ви предам най-сърдечни поздравления и пожелания от името на нашия Ректор. Вие представяте прекрасни университети и градове от наши съседни страни, с някои от които имаме дългогодишни партньорски отношения. Сътрудничеството на Балканите е една от доминантните цели на стратегията ни. Искам да ви пожелая ползотворна съвместна работа през тази седмица като не забравяйте да се насладите на чудесните места в нашия красив град – старата историческа столица на България. На добър час!“, каза в приветствието си проф. Вихрен Бузов.

Събитието е посветено на споделяне на опит и добри практики в администрирането на студентската и преподавателската мобилност по програма „Еразъм+“. Великотърновският университет вече е кандидатствал за финансиране като водеща организация и партньор в няколко смесени интензивни програми за студенти и преподаватели в областите педагогика, спорт, иконопис, администрация и право. Програмите се провеждат съвместно с участието на поне три университета от три различни държави. Те са наречени „смесени“, защото съчетават обучение чрез физическо присъствие в продължение на една седмица с дистанционно обучение - съвместно решаване на поставени задачи при използване на дигитални средства. Седмицата се финансира по „Еразъм+“ проекти на университета за дейност КА103 със страни на ЕС и дейност КА107 с Албания и с Босна и Херцеговина.


Ключови думи
ВТУ Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати