Неделя, 01 Авг 2021
            
Велико Търново Крими

Полицията във Велико Търново неутрализира две групи, крали катализатори

  18.06.2021 15:06
Полицията във Велико Търново неутрализира две групи, крали катализатори

В хода на проведена специализирана полицейска операция в периода 15-17 юни са задържани петима мъже. Акцията е предприета, след като в сряда сутринта в полицйското управление е получен сигнла за кражба на катализатори и изпускателна система на двигател от лек и товарен автомобил, паркирани в двора на складова база във Велико Търново.

От проведените незабавни действия по разследването е установено, че съпричастни към извършеното деяние са двама мъже - на 20 и 21 години, от В. Търново, известни на полицията. При последвало претърсване в ползвания от тях лек автомобил са намерени и иззети инкриминираните вещи и инструменти, имащи отношение към престъпната им дейност.

Вчера сутринта в полицейското управление е постъпил нов сигнал за откраднати катализатори от 5 автомобила, паркирани на ул. «Полтава» във В. Търново. От проведените незабавни оперативно издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че съпричастни към деянията са трима мъже - на 26, 29 и 33 години, всички от София, двама от тях известни на полицията. При претърсване в автомобила, с който са се придвижвали, са намерени част от катализаторите и инструменти.

Петимата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

В хода на разследването е изяснено, че до момента софийското трио е извършило над 50 индентични кражби от различни населени места в цялата страна. Днес тримата са привлечени като обвиняеми. С постановление на прокуратурата са задържани за срок до 72 часа.

Работата по документиране на престъпната дейност и на двете групи продължава.

Снимката е илюстративна/ www.nasauto.bg


Ключови думи
кражба катализатори