Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Езиковата гимназия във Велико Търново приключи участието си в европейския проект „Градовете на Европа: огледала на миналото, образи на бъдещето“    

  18.06.2021 11:13
Езиковата гимназия във Велико Търново приключи участието си в европейския проект „Градовете на Европа: огледала на миналото, образи на бъдещето“    

Заключителна онлайн среща на великотърновската Езикова гимназия с партньорите й от проекта по програма „Еразъм+“ „Градовете на Европа: огледала на миналото, образи на бъдещето“ се проведе от 11 до 14 юни. В нея се включиха по двама учители и двама ученици от четирите страни участнички. Великотърновската гимназия беше представена от заместник-директора Тошко Христов, учителя по френски език Адриана Мъглова и от две ученички, изучаващи френски и английски - Даница Христова и Димана Георгиева от Х "г" клас.

Всяко училище показа своите финални продукти – презентации и кратки филми, посветени на дейностите по време на проведените мобилности. Даница представи видеоматериали за изложбата, изготвена в Актовата зала на гимназията и за обобщените впечатления на българските ученици, участвали в срещите в Гренобъл (ноември 2018 г.) и Велико Търново (септември 2019 г.). Димана представи срещата в Букурещ (март 2019 г.), виртуалната среща в Каунас (март 2021 г.), както и свой кратък авторски филм със субтитри на френски за забележителностите на нашия град.

Освен за интересните дейности, организирани в сградата на гимназията, по улиците на старата столица и в парк „Света гора“, чуждестранните партньори споделиха незабравимите си спомени от 3D мапинг шоуто и от спектакъла „Звук и светлина“.

Учениците участници в онлайн срещата на 11-14 юни подготвиха съвместна презентация на френски език „Идеалният град на бъдещето“ с акцент на географските особености и екологията, броя на населението, модерната архитектура и дигитализацията, необходимостта от запазване на историческото наследство и традициите.

Виртуален домакин на заключителната среща бе френското училище, подпомогнато в организацията на онлайн дейностите от младата литовска учителка по френски език Евелина Листова. Всички материали от двудневната онлайн среща ще бъдат публикувани в блога на проекта, подготвен от френското училище, и на сайта на ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров".


Ключови думи
ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров" Еразъм+
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати