Събота, 25 Сеп 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Мустафа Карадайъ: Нашата формула за успешна политика - опитът и младостта заедно

  18.06.2021 07:42
Мустафа Карадайъ: Нашата формула за успешна политика - опитът и младостта заедно

 Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС  и  Атидже Вели- евродепутат, пристигнаха в Добрич за да подкрепят листата за областта, чиито водач е д- Хасан Адемов. На предизборния митинг присъстваха още и Гюнер Четин - зам.-кмет на община Чорлу и представител на ДПС за район Тракия, Р Турция и Аднан Кум - зам.-кмет на община Чорлу.

 В своето изказване в залата на Драматичния театър в гр. Добрич Карадайъ сравни досегашно управление на страна с  „Една еднолична тоталитарна власт, която натрупа 20 млрд нов дълг, който ще се плаща от нашите внуци.“ И продължи „Този дълг някой трябва да го плаща.“ Карадайъ цитира и Статистиката, която  показва, че последните 10 години от България ги няма  500 000души. Лидерът на партията изрази своята тревога от това че една партия е употребила държавата за партийни цели „Използваха държавния апарат за партийни цели това се казва срастване на партия и държава.“ каза още той.

Председателят на Движението  даде пример с това как ДПС разбира правенето на политика за младите и посочи листатата за област Добрич, в която преобладават млади хора, а средната възраст на кандидатите е 39 години. „Така се прави политика за младите хора, с младите хора. Ще им дадем път  за техните мечти. Но на тази младежка листа и енергия и трябва една малка подправка – опит, и житейски, и професионален.  Така прави политика ДПС- опитът заедно с младите за да може и утре да има опитни хора. Така се получава приемствеността.“

Карадайъ продължи с призив към залата „Този път Добруджа трябва да покаже това което може. Трябва поне 2-ма народни представители. ДПС има програма с приоритети, който от миналата година са приоритети и на ЕС. С номер 7 за  Рестарта на държавността.

Зам. – председателят на ДПС Йордан Цонев в своето изказване бе категоричен относно съставяне на бъдещо правителство че „ДПС няма да даде непоискана подкрепа“. И допълни „ДПС може да даде подкрепа за програма, за доброто на хората и България, даде подкрепа без да участва в управлението. Но непоискана подкрепа през задния вход от най-гордата партия, с най-гордите избиратели да искате е срам и позор!“

   В заключение Цонев потвърди  че „ДПС ще направи така, че отново да очертае  пътя на България  и да я води напред.“

 


Ключови думи
ДПС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати