Събота, 01 Oct 2022
            
Култура Павликени

Актрисата Здрава Каменова и режисьорът Гергана Димитрова представят новия си спектакъл във Велико Търново и Павликени

  17.06.2021 15:17
Актрисата Здрава Каменова и режисьорът Гергана Димитрова представят новия си спектакъл във Велико Търново и Павликени

Броени седмици след премиерата си на софийска сцена новият спектакъл на режисьора Гергана Димитрова „Машините са кучки“ ще бъде показан във Велико Търново и Павликени. В постановката участват Здрава Каменова и Александър Митрев. Мултимедийният спектакъл показва играта на въпроси и отговори между машина и човек за това как ще изглежда светът утре.

Случвало ли ви се е да спорите с GPS-а? А да проклинате колата си или да обвинявате телефона си, че не ви разбира? Какво точно очакваме от техниката, какво мислят машините за нас? Можем ли да създадем съвършена машина, ако самите ние сме несъвършени и колко валидни са днес трите закона на роботиката на Айзък Азимов?

Тези въпроси си поставя "Машините са кучки" – най-новият спектакъл на Здрава Каменова и Гергана Димитрова, по идея на Иво Стаменов – ОттО. Сценографията и видеото на живо са дело на Никола Налбантов, а музиката е създадена от Павел Терзийски.

Пиесата ни запознава с Герда, която точно днес е решила да поеме на път, да остави всичко, да се опита да стигне там, където мечтае. Единствените ѝ партньори в това пътешествие са машините, в чиито добри намерения и способност за емпатия човечеството отдавна се съмнява.

Здрава Каменова и Александър Митрев превеждат публиката през няколко динамични, смешни и малко криволичещи часове от живота на Герда, в които основна роля играят един GPS, един телефон и една кола.

На 21 юни (понеделник), от 19:30 ч. спектакълът ще бъде представен във Велико Търново в най-новото пространство за културни събития – „Залата“. Местата са ограничени до 50, заради противоепидемичните изисквания. Своето място можете да запазите като изпратите съобщение в събитието във Фейсбук.

FB събитие: https://fb.me/e/2hfNmboeM

На 22 юни (вторник), от 19:30 ч. в салона на НЧ „Братство-1884“ е събитието в град Павликени. Това ще бъде и първата възможност павликенчани да видят подобренията в залата на читалището след големия ремонт, който в последните месеци беше извършен там. Билети могат да се купят от касата на читалището.

FB събитие: https://fb.me/e/1oxpLqttt

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Национален фонд „Култура“. Партньор на проекта е Сити Марк Арт Център. Спектакълът пътува с подкрепата на програма “Достъп”, финансирана от Национален фонд “Култура” и администрирана от Фондация “Арт Офис” и с подкрепата на Фондация “Америка за България” чрез Програмата “ИЗКУСТВО В ДВИЖЕНИЕ”, администрирана от Фондация “Арт Офис”.


Ключови думи
Здрава Каменова Машините са кучки
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати