Петък, 31 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

Горнооряховските акробати загряха с медали на Държавното преди да отпътуват за Швейцария на Световно

  16.06.2021 14:33
Горнооряховските акробати загряха с медали на Държавното преди да отпътуват за Швейцария на Световно

Три вида на КСА „Акро Нова” са сред медалистите на Държавния индивидуален шампионат по спортна акробатика. В продължение на три дни Сливен беше домакин на първенството при по-големите възрасти. Веднага след това националите влязоха в подготовка за участието си в Световното първенство в Швейцария, което започва на 21 юни. Последният лагер е в акробатичната зала в Горна Оряховица, а сред заминаващите са акробати и на двата горнооряховски клуба.

Двойката Елина Хинкова и Магдалена Тодорова спечели три комплекта златни медали от Държавното във възраст 11-16 години.

Ванеса Стойчева, Елеонора Помакова и Михаела Ганчева са златни медалистки на баланс и сребърни в шампионата при тройките жени във възраст 11-16 години.

И петте момичета са в националния отбор, който ще отпътува за Женева на 21 юни. Излизанията им на световния квадрат са на 23, 24 и 25 юни.

Част от националния отбор е и мъжката двойка Данаил и Мартин Николови от СК „Джим Денс”, които също спечелиха злато от Държавния шампионат.

За „Акро Нова” медали от Сливен донесе и тройката жени във възраст 8-15 години – Ванеса Стоянова, Анислава Караджова и Александра Нямова. Те спечелиха бронза на темпо и в шампионата.

Седмица преди това във Варна се проведе и Държавният индивидуален шампионат за по-малките възрасти. Тройката на „Акро Нова” Микаела Радойска, Румяна Тончева и Мария Калоянова зае четвърто място във възраст 6-12 години.

Във възраст 8-14 години „Акро Нова” имаше две женски тройки, като Виктория Иванова, Мария Ивова и Ваня Христова станаха четвърти, а Деа Калоянова, Габриела Петрова и Миа Глухарова – пети.


Ключови думи
акробатика Акро Нова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати