Четвъртък, 29 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Декларация от общинските съветници от ГЕРБ във Великотърновски общински съвет

  16.06.2021 09:28
Декларация от общинските съветници от ГЕРБ във Великотърновски общински съвет

През последните месеци ставаме свидетели на пореден опит за политическа употреба на въпроси, които са от много важно значение за гражданите.

Широкият обществен интерес се оказва поставен под зависимост от напълно несъизмерими партийни цели.

А това засяга работата в името на по-добрите условия за хората, развитието на населените места в община Велико Търново и на Старата столица.

Депото за строителни отпадъци край село Леденик е проблем и в това няма две мнения.

Проблем за местните жители, за съседно Шемшево, за Велико Търново, за общината.

Проблем, който засяга околната среда и опазването й.

Проблем, който е с половинвековна история и който е заложен още от социалистическия период на България.

Този проблем има решение. И Община Велико Търново прави необходимите стъпки, съобразени със законодателната уредба, за да стане това решение реалност.

Затова групата на Коалиция ГЕРБ-СДС във Великотърновски общински съвет категорично подкрепи действията на Общинска администрация.

Вместо депо имаме реалната възможност да дадем нашия принос за изграждането на съвременна Система за строителни отпадъци, в която те ще бъдат депонирани в специализирани съдове и да бъдат рециклирани. Този проект ще сложи край на камарите, които от десетки години затрупват терените между двете села. Вместо купчини и струпване на смет ще се радваме на зеленина и дървета, пресечени от течащата речна вода.

Всичко това е възможно и реално. Всичко това е постижимо и Община Велико Търново работи и предприема конкретни действия, за да се случи и за да бъде изградено с европейски средства.

Затова категорично осъждаме политическите опити да се блокира този процес!

Това блокиране ще е огромна, да не кажем – непреодолима крачка за решаването на проблемите със строителното депо. Звучи абсурдно да претендираш, че искаш решения и да ги бламираш по всеки възможен начин. Недопустимо е за всеки отговорен политик.

Интересите на Леденик, Шемшево и Велико Търново не бива да бъдат залог на поредните предизборни щения на която и да е политическа сила. Особено когато същата претендира, че защитава екологичните и зелени политики!

Група общински съветници от ГЕРБ във Великотърновски общински съвет


Ключови думи
депо Леденик
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати