Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Култура

Първа по рода й изложба на наивистично изкуство откриват във Велико Търново

  14.06.2021 14:39
Първа по рода й изложба на наивистично изкуство откриват във Велико Търново

В разгара на лятото ще се открие уникална по рода й изложба на наивистично изкуство в страната ни, информират от Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново. Първи Международен Салон НАИВ ще зарадва публиката с близо 200 жизнерадостни творби на 67 автора от цяла Европа. За първи път българската аудитория ще има възможност да види на живо и избере картина на редица водещи артисти в този стил от 17 страни.

Наивистичният стил се отличава с лекота, ярки цветове, детски поглед към света, не опосредстван от академични правила. Искреност, която ще ни накара да се усмихнем. След 2 седмици в зала в София, Салонът се открива на 30 юни в 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ във Велико Търново и ще продължи до 10 август.

Посетителите могат да се насладят на картините и да открият своята сред тях между 10 и 18 часа в дните понеделник до петък и събота от 9.00 до 17.00ч.

Организатори на събитието са Община Велико Търново и Салон за наивистично и интуитивно изкуство. Куратор е Даниела Осиковска.

Сн. организатори


Ключови думи
наивистично изкуство Даниела Осиковска Изложбени зали "Рафаел Михайлов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати