Четвъртък, 30 Дек 2021
            
Горна Оряховица Спорт

12-годишните момчета на ХК „Локомотив” със сребро от Държавното първенство

  13.06.2021 19:32
12-годишните момчета на ХК „Локомотив” със сребро от Държавното първенство

В продължение на три дни спортна зала „Орловец” в Габрово беше домакин на финалите от Държавното първенство по хандбал за момчета до 12 г. Дванадесетте отбора, стигнали до заключителният турнир на шампионата, бяха разделени в четири предварителни групи.

В група „А” отборът на ХК „Локомотив” (Г. Оряховица) беше с ХК „Спартак“ (Варна) и ХК „Беласица“ (Петрич). В група „Б” бяха ХК „Чардафон“ (Габрово), ХК „Добруджа“ (Добрич), ХК ЦСКА (София). В група „В” -  ХК „Кубрат“ (Кубрат), ХК „Труд“ (Труд), ХК „Раховец-2008“ (Г. Оряховица) и в група Г - ХК „АСТИ-91“ (Хасково), ХК „Полюс-ТМ“ (Плевен), ХК „Калиакра“ (Каварна).

Младите „локомотивци” прескочиха първия етап след победи над „Беласица” с 28:7 (13:2) и Спартак с 26:6 (14:3). В следващия мач се наложиха над ЦСКА с 28:8 (15-2). На полуфинала горнооряховските хандбалисти преодоляха отбора на „Кубрат” с 26:21, след като изоставаха на полувремето с 11:16 и се класираха за финала.

„Чардафон” беше другият тим, който достигна до заключителния мача. В тази среща „железничарите” отстъпиха на отбора на домакините с 11:20 (5-12) и останаха на второ място.

Михаил Тодоров и Иво Иванов, от отбора на „Локомотив” бяха избрани в идеалната седмица на турнира. Иво Иванов беше определен за най-полезен състезател и голмайстор с 54 отбелязани попадения.

„Искам да благодаря на домакините за добрата организация и да ги поздрав със златните медали. Ние направихме един много добър турнир. Момчетата се раздаваха във всеки мач. Страхотен полуфинал изиграхме срещу „Кубрат”, където преодоляхме пасив от пет гола и победихме. На финала „Чардафон” ни надиграха, но второто място също е голямо постижение предвид конкуренцията в тази възраст. Поздравявам момчетата със сребърните медали”, заяви Радослав Георгиев от щаба на „Локомотив”.

Крайно класиране:

1.ХК „Чардафон” Габрово

2.ХК „Локомотив” Горна Оряховица

3.ХК „Кубрат” Кубрат

4. ХК „АСТИ-91” Хасково

5. ХК „Полюс-ТМ” Плевен

6. ХК „Беласица” Петрич

7. ХК „Труд” Труд

8. ХК ЦСКА София

9. ХК „Калиакра” Каварна

10. ХК „Раховец-2008” Горна Оряховица

11. ХК „Спартак” Варна

12. ХК „Добруджа” Добрич

„Локо”: Тодор Тодоров, Даниел Генин, Мартин Веселинов, Емануел Веселинов, Светослав Георгиев, Марио Костов, Иво Иванов, Матей Димов, Светлозар Спасов, Михаил Тодоров.

 


Ключови думи
хандбал локомотив държавно първенство 12 години
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати