Петък, 18 Юни 2021
            
Други Свищов

СУ „Николай Катранов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по философия

  09.06.2021 12:35
СУ „Николай Катранов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по философия

Свищовското СУ „Николай Катранов“ бе домакин на Националния кръг на олимпиадата по философия за учебната 2020/2021 година. Домакинството по право се пада на града и училището, от където е лауреатът от предходната година. Честта за свищовското училище заслужи през 2020 година дванайсетокласничката Любомира Димитрова, която спечели Националния кръг и взе бронзов медал от Международната олимпиада по философия.

Тази година Националният кръг на олимпиадата по философия се проведе на 5 юни 2021 година, като допуснатите за участие в него ученици се явиха в училищата-координатори по области, след което писмените им разработки бяха засекретени и изпратени до свищовското училище.

От 6 до 8 юни в СУ „Николай Катранов“ работи Националната комисия за организация и провеждане на олимпиадата с председател доц. д-р Иван Колев от СУ „Св. Климент Охридски“.

В състава на комисията влизат още проф. д-р Райчо Пожарлиев от ПУ „Паисий Хилендарски“, преподавателите от СУ „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Хари Паницидис, доц. д-р Анна Бешкова, доц. д-р Стоян Асенов, д-ц. д-р Владимир Теохаров, доц. д-р Васил Видински, доц. д-р Петър Горанов, доц. д-р Ясен Захариев от Нов български университет, гл. ас. д-р Димитър Божков от СУ „Св. Климент Охридски“ и г-жа Розалина Найденова-Пириндева от 9 ФЕГ, София.

В Свищов комисията бе придружена от г-н Коста Костов, главен експерт по философия, гражданско образование и религия в МОН, който отговаря за цялостната координация и организация при провеждането на олимпиадата.

До броени дни ще бъдат оповестени и крайните резултати с класирането на участниците.


Ключови думи
СУ Николай Катранов Национална олимпиада по философия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати