Вторник, 27 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Култура

При първото си участие в конкурс, „Оренда” на Аделина Колева спечели първото си Гран При

  08.06.2021 13:45
При първото си участие в конкурс, „Оренда” на Аделина Колева спечели първото си Гран При

Новият състав на Аделина Колева - „Оренда”, с който тя експериментира с певци извън детската и младежка възраст, спечели първата си голяма награда още при първото си участие в конкурс. Горнооряховският състав към НЧ "Напредък 1869" получи приза на кмета, който е със статут на Гран При, от Националния фестивал „Спомени в песни” в Попово.

В 12-то издание на фестивала, който е с конкурсен характер, участваха 40 формации с над 250 изпълнители. Музикалната надпревара е в две категории – стари градски песни и естрадна песен, създадена преди 1985 г. Изпълненията оценяваше жури с председател композитора и изпълнител Теди Генев, в журито влизат поетесата Надежда Захариева, изпълнителката Бони Милчева и др. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Попово Людмил Веселинов.

Домакините се бяха постарали да превърнат фестивала в празник. Всички участници получиха уважение както от организаторите, така и много интелигентно реагиращата публиката. Много позитивно беше и отношението на журито, което също аплодира добрите изпълнения. В крайна сметка всички се забавляваха, а аз съм най-доволна не толкова от наградата, колкото от представянето на нашия състав, коментира Аделина Колева.

Горнооряховската „Оренда” се представи със своя интерпретации на „Ако имаш време” на „Тангра” и „Пак ще се прегърнем” на ФСБ. Изпълненията на групата бяха категорично откроени от журито и заслужиха голямата награда на фестивала.

Безкрайно съм задължена и благодарна на нашите изпълнители. Заради това, че отделят от времето си, лишават понякога семействата и децата си от повече внимание, за да работим. Съставът е създаден основно, за да задоволи потребността на хората от досега с музиката и изкуството. Участват цели семейства и хора със сериозни постижения в своята професия. Съвместната ни работа наистина изпълва смисъла на „оренда” – божествената енергия и магическата сила, която те извисява и те прави творец, каза още вокалният педагог.


Ключови думи
Оренда Аделина Колева Спомен в песни Попово
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати