Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Пламен Бъчваров спечели бронзов медал за „Локомотив” от Държавното по борба

  04.06.2021 10:53
Пламен Бъчваров спечели бронзов медал за „Локомотив” от Държавното по борба

Пламен Бъчваров спечели бронзов медал в кат. 70 кг от Държавното по свободна борба в Ловеч. Шампион в категорията, където се конкурираха 19 борци стана Иван Стоянов от „Берое”, победил на финала Тургай Февзи  от НСА. Бронзовите медали са за Веселин Петров  от „Димитровград” и Пламен Бъчваров от „Локомотив” (Горна Оряховица).

С този медал Горнооряховският клуб по борба вече има отличия във всички възрастови категории през този сезон, който се очертава най-успешният за „Локомотив” от поне четвърт век насам.

Това е най-големият успех в борбата и за самия Бъчваров, който в последните години се развива като ММА боец и подписа договор с една от големите професионални верига Absolute Championship Akhmat.

27-годишният Пламен Бъчваров е роден в Горна Оряховица и започва да тренира борба в 6 клас при Мирослав Славчев, Стойчо Христов и Васил Чакалов. Бързо е забелязан на тепиха и преминава в „Левски” при Серафим Бързаков. За „сините” печели шампионска титла на България при кадетите. Три пъти е ставал пети в държавното за мъже.

На 5 юни голяма част от медалистите на Държавното ще бъдат на народните борби край хижа „Божур”.


Ключови думи
Пламен Бъчваров борба Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати