Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Евродепутатът Ева Майдел към ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“: Имаме нужда от потенциала ви

  03.06.2021 15:31
Евродепутатът Ева Майдел към ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“: Имаме нужда от потенциала ви

Онлайн среща с евродепутата Ева Майдел проведоха ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ в Горна Оряховица. В срещата се включиха момчета и момичета от VIII до XI клас, а сред обсъжданите теми бяха IT технологиите, киберсигурността и най-вече предимството, което дава на всеки млад човек качественото образование.

В ПГЕЕ придобивате ценно умение, каквото е програмирането. С него бихте могли да подмогате развитието на всяка една сфера. Случващото се онлайн е не по-малко опасно от случващото се в реална среда. Затова е важно да мислите си за безопасността си в Интернет, обърна се към учениците Ева Майдел, която е един от докладчиците на изготвян в Европейския парламент нов закон по темата.

Последният такъв закон е приет преди 10 г. Сами разбирате колко са се променили нещата  оттогава. Темата с безопасността онлайн ще става все по-актуална. Затова имаме нужда от хора като вас. А ако обвържете обучението си по програмиране с ученето на езици, успехът ви е гарантиран, бе съветът на Ева Майдел.

Не отлагайте възможността да учите нови неща. Използвайте времето си пълноценно, насърчи учениците Ева Майдел.

Резонно сред темите на срещата бе и пандемията от коронавирус. Физическата дистанция и  ваксините обсъдиха младите хора и евродепутатът.

Пандемията през последните дни всъщност е от фалшиви новини за ваксините. Трябва да сме внимателни. По-малкото случаи не са даденост, всички ние имаме отговорността да се върнем към нормалния живот, каза Ева Майдел.

Едночасовата й среща с ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ приключи с ангажимент и от двете страни да не прекъсват контакта помежду си.   


Ключови думи
Ева Майдел ПГЕЕ "М. В. Ломоносов"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати