Вторник, 27 Сеп 2022
            
Други Павликени

Павликени почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

  02.06.2021 15:07
Павликени почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България

С възпоменателна церемония, минута мълчание, поднасяне на венци и заря Павликени отбеляза 145 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. За официалното поклонение пред паметта на всички, загинали за свободата и независимостта на България, присъстваха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, заместник-председателите на Общинския съвет Венцислав Георгиев и инж. Дончо Дончев, общински съветници, заместник-кметът инж. Анастасия Вачева, общественици и гости. На площад „Свобода" бяха граждани, дошли да почетат паметта на националните герои. По време на официалното събитие бяха спазени всички разпоредби за безопасност на присъстващите.

„Пълни 145 години са изминали досега от оня героически подвиг, на който подобни виждаме само в историята на най-великите революции. Цели 145 години от онова славно събитие, което направи епоха в историята на нашето политическо и мисловно възраждане“, каза в официалното си слово инж.Манолов.

„Свободата е свещено право, за което ежедневно трябва да водим битки, да защитаваме своята позиция, но и да носим отговорност за последствията от нея“, допълни още градоначалникът.

Венци и цветя поднесоха официалните гости, училищата и обществени и политически организации. В края на честването градският площад бе озарен от традиционната за този ден заря.


Ключови думи
площад Свобода Павликени Емануил Манолов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати