Сряда, 28 Сеп 2022
            
Лясковец Общество

145 г. от Ботевата гибел отбелязаха лясковчани

  02.06.2021 13:16
145 г. от Ботевата гибел отбелязаха лясковчани

В Лясковец отбелязването на 145-ата годишнина от гибелта на Ботев и загиналите за Свободата започна с националния химн и химна на Европа, които озвучиха площада, а събралите се граждани, организации, ученици и общинското ръководство поднесоха цветя и венци на Паметника на загиналите във войните лясковчани. Преди това благодарствен молебен за всички герои, дали живота си за свободата и независимостта на България, отслужи отец Богдан Арабаджиев.

Възпоменателно слово за поета-революционер произнесе кметът на Община Лясковец д-р Гецова. Тя заяви: „Нужно е не само днес, в Деня за почит към Ботев, нужно е всеки ден да следваме заветите на героите си и да помним, че свободата, справедливостта и човеколюбието са достойни за саможертва. А Ботев стори точно това – положи пред олтара на Свободата всичко свято, което имаше на този свят, и загина, борейки се за нашето щастие, за правото на човека да бъде свободна и достойна личност!“.

Всички присъстващи граждани сведоха глави и на колене мълчаливо сториха почит към героите, паднали в борбата за нашата свобода.


Ключови думи
Христо Ботев д-р Ивелина Гецова Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати