Четвъртък, 02 Сеп 2021
            
Други Свищов

Свищов празнува Международния ден на детето

  01.06.2021 16:34
Свищов празнува Международния ден на детето

Специално за Деня на детето в Свищов днес бяха организирани редица празненства и инициативи, които се проведоха при спазване на всички противоепидемични мерки.

Още с началото на празничния ден всяко училище и детска градина организира забавни игри, викторини, атракции, детски песни и изненади за децата. В детските градини децата бяха облечени с костюми на приказни герои, а клоуни раздаваха балони и забавляваха малчуганите.

Ръководството на община Свищов също поднесе своите поздрави към най-малките и ги зарадва с много подаръци, което допринесе допълнително за празничната атмосфера.

По-късно в Художествената галерия „Николай Павлович“ се проведе церемонията по награждаването на победителите, участвали в Националния конкурс за детска рисунка "Три звездички", посветен на трагично загиналите през 2004 година в р. Лим Боряна, Женя и Светослава.

От 17:30 ч. в салона на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д.Аврамови-1856" ще бъде даден старт на благотворителния концерт "Заедно за Митко“, в който ще вземат участие възпитаници на Школата по изкуства към свищовското читалище, частните музикални и танцови школи в града, деца от учебните заведения и др. Концертът ще се проведе под мотото „В Деня на детето да помогнем на поне едно дете!“, а всички жители и гости на града са добре дошли.


Ключови думи
1 юни Свищов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати