Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Старшата на ХК „Локомотив” с бронзови медали от Държавното първенство

  31.05.2021 14:20
Старшата на ХК „Локомотив” с бронзови медали от Държавното първенство

Финалният турнир от Държавното първенство по хандбал за юноши до 16 г. се проведе в Хасково. Осемте отбора, достигнали последната фаза от надпреварата, бяха разделени в две групи. „Локомотив” (Горна Оряховица) се състезава с отборите на „АСТИ-61” (Хасково), „Спартак” (Варна) и „Левски (Левски). „Полюс-ТМ” (Плевен), „Пирин-64 (Гоце Делчев), „Добруджа” (Добрич) и „Фрегата” (Бургас) оформиха другата четворка.

„Локомотивци” стартираха с победа над домакините с 23:20. Във втория мач отстъпиха на „спартаклии” с 21:23. В третия надиграха връстниците си от гр. Левски с 22:12 и заеха първото място в своята група.

На полуфинала младите „железничари” допуснаха загуба от „Добруджа” със 17:24. В мача за бронзовите медали успяха да победят отново хандбалистите от Хасково с 20:16.

„Поздравявам момчетата за медала. Можеше да е от по-благороден метал, но явно не успяхме да си повярваме. Следващият сезон този отбор отново ще играе в тази възрастова група и вярвам, че ще сме по-подготвени и мотивирани”, сподели Йордан Димитров от „Локомотив”.

„Локо”: Ивайло Димитров, Християн Колев, Никола Стоянов, Георги Василев, Кристиян Деянов, Валентин Николов, Георги Стоилов, Златомир Колев, Димитър Недев, Ванислав Коев, Стефан Георгиев, Валентин Василев.

 


Ключови думи
хандбал Локомотив юноши
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати