Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Възраждат дамското направление в баскетболния „Локомотив”

  24.05.2021 14:31
Възраждат дамското направление в баскетболния „Локомотив”

Баскетболен клуб „Локомотив” възражда и дамското направление, като започва с набиране на момичета набор 2011, желаещи да тренират атрактивната игра. Със задачата се е нагърбила Маринела Агаларева, която е бивша състезателка на „Локо” от годините, в които женският баскетбол в Горна Оряховица имаше повече успехи от мъжкия. Пътят й започва от родното Поликраище при Живко Коларов, след това минава през „Локомотив”, за да стигне после до „Левски” и до клубове в общо девет държави. Доскоро Маринела поддържаше огъня на баскетбола в Поликраище, но вече е в „Локомотив” и е решила да реализира стара мечта – да възроди и дамското му направление. Заедно с Митко Тончев набират момичета, които се надяват да запалят и да развият.

Момичетата нямат много възможности за изява в колективните спортове в Горна Оряховица. Хандбалът и волейболът се опитват да създадат отбори, но аз искам и най-красивият спорт – баскетболът, поне според мен, да им даде възможности за изява. Започваме, надявам се да успеем. Още повече, че вече в Поликраище няма баскетбол, а там беше голяма школа, казва Агаларева.

Желаещите момичета, набор 2011, могат да се записват на тел. 0886442488 (Маринела Агаларева) или 0882025555 (Митко Тончев).

Клубът набира и момчета, родени 2011/2012, с които ще работи Ваня Маринова. Записване на 0886466297.

Маринела Агаларева не е загърбила и родното Поликраище и отново участва в организирането на традционния стрийтбол турнир в селото. Тази година вероятно ще е през юли и ще е в памет на Живко Коларов и Румен Тодоранов.


Ключови думи
баскетбол Локомотив Маринела Агаларева
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати