Петък, 20 Авг 2021
            
Велико Търново Общество

Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий“ и „Култура” във Велико Търново

  22.05.2021 13:38
Връчиха наградите „Св. Патриарх Евтимий“ и „Култура” във Велико Търново

В навечерието на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, с Награда „Св. Патриарх Евтимий“ в няколко категории бяха удостоени заслужили учители от Велико Търново. Традиционната церемония се проведе в МДТ „Константин Кисимов” и бе уважена от дейци на просветата и културата и гости.

В предучилищното образование носител е Албена Щаракова от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“. В начален етап на образование призът е за Стефка Стоянова от ОУ „Бачо Киро“. В прогимназиален етап връчих наградата на Даниела Солакова-Атанасова от СУ „Вела Благоева“, а в гимназиален етап – на Георги Игнатов от ПМГ „Васил Друмев“.

В категория „Колектив на годината“ с награда „Св. Патриарх Евтимий“ бяха удостоени Детска градина „Райна Княгиня“ и ОУ „Св. Патриарх Евтимий“.

Кметът Даниел Панов поздрави наградените учители, както и всички, които са се посветили на просветата и предаването на знанието. Да бъдеш учител е кауза, в основата на която е родолюбието. Да възпитават децата на Велико Търново и България в този дух, да ги учат да обичат Старата столица и България, пожела Панов. Приветствие към тях отправи и председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов.

В празничната вечер беше връчена и Награда „Култура“ на Община Велико Търново.

В категорията за ярки постижения с приза бе удостоен проф. Иван Станков – писател и преподавател от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, литературен историк, преводач на съвременна румънска литература и професор по история на българската литература.

В категорията за най-успешен дебют наградата получи младият художник Стоян Илев. Той е завършил ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, където днес е и преподавател. Твори в сферата на живописта, инсталацията и видеото.

Празничната вечер завърши с постановка на оперетата „Прилепът“ от Йохан Щраус, представена от талантливите актьори и музиканти от МДТ „Константин Кисимов“.

 


Ключови думи
награди Св. патриарх Евтимий Култура
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати