Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Горна Оряховица Общество

Националната кампания „Капачки за бъдеще“ идва във Велико Търново и Горна Оряховица

  18.05.2021 10:27
Националната кампания „Капачки за бъдеще“ идва във Велико Търново и Горна Оряховица

Съвсем близо сме до даряването на първата специализирана ДЕТСКА неонатална ЛИНЕЙКА! Помогнете, като донесете капачките си на 22.05.2021 г. на едно от нашите събития в 11 града,  както и като разпространите това събитие и кажете на колкото можете повече приятели.

Това апелират основателите на кампанията „Капачки за бъдеще“ Лазар Радков и Мартина Йорданова.

Кампанията само за по-малко от 4 г. събра и рециклира близо 500 000 кг пластмасови капачки. Само в първите 2 г. от начинанието си, със средствата от всички дарения, бяха дарени 22 кувьоза в общински болници, а от началото на 2020 г. досега и друга жизненоважна техника за детските и родилни отделения в още 14 болници в страната.

Освен средства, каузата обединява и стотици хора от цялата страна, които организират доброволни пунктове и събития като тези през уикенда. Във всеки град се събират доброволци, които сортират и товарят капачките в превозните средства, като всеки може да вземе участие.

Защото колкото повече хора се включат, толкова по-бързо ще дойде първата линейка, след това втора, трета и т. н., казват от „Капачки за бъдеще“.

Във велико Търново пунктът ще бъде открит в 10 ч. на входа на парк „Дружба“ и ще действа до 14 г. В Горна Оряховица мястото е Летният театър в интервала 10 ч. – 13 ч. Също на 22 май пунктове ще има и във Варна, Бургас, Русе, Севлиево и др.

 От кампанията напомнят, че 100% от всички дарения, които получават отиват, за медицинска апаратура.

От КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ апелират гражданите да бъдат отговорни към себе си и околните, като спазват противоепидемичните мерки.


Ключови думи
Капачки за бъдеще
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати